bambi

Het kyckling med råstekt broccoli
Förra veckan fick jag hem ett trevligt bud från Arla med deras nyaste smak av creme fraiche gourmet. Varje år får den senaste vinnaren av Årets Kock komponera ihop en smak av creme fraichen och i år är det Klas Lindberg som har gjort en creme fraiche med smak av ingefära och chili! Denna creme fraiche finns redan ute i butik och kostar 16-17 kronor.
 
 
Jag tyckte inte att creme fraichen var så stark och barnen tyckte om den (speciellt Leah som slevade i sig såsen!). Här kommer receptet från Arla som vi testade:
 
 
500 g kycklingfilé
1 purjolök
2 dl creme fraiche ingefära & chili
500 g broccoli
2 msk sesamfrön
1 citron
 
1. Skär filéerna i bitar. Skölj och skär purjolöken i ringar.
2. Stek det i smör i en stekpanna. Rör sedan ner creme fraiche och låt koka på svag värme ca 3 min.
3. Dela broccolin i bitar och stek den i smör i en stekpanna 2-3 min.
4. Strö över sesamfrön och tillsätt saften från citronen. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med broccoli och ris.
#1 - Johanna

Ser gott ut :-)

#2 - JENNYS MATBLOGG



Ser jättegott ut.
Och råstekt broccoli är riktigt gott det.

Trevlig helg.


// Jenny

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Åh den verkar god!

#4 - Sjölundskan

Det där lät enkelt och gott. Kanske man skulle testa någon dag.

#5 - dianasdrömmar

Testade ica´s nya sparris broccoli igår så god den måste du testa stor kram raring/Diana