bambi

Jobb och ledighet
 
Igår var sista arbetsdagen innan sportlovet... fast kanske inte ändå om man tittar på rättningshögen som jag har med mig hem. Det är uppsatser som har lämnats in, prov och mock exams som har skrivits. Så även om det var sista dagen på jobbet innan lovet så var det definitivt inte sista arbetsdagen.
 
Det är ju intressant det där med synen på arbete. Att när man jobbar hemma så ses det inte på samma sätt som när man är på sin arbetsplats, för jag vet att vissa tycker att jag är ledig bara för att jag har lov även om jag sitter hemma och rättar och planerar massvis. Sen så har jag även bloggen att sköta. Natashja /Lady Dahmer har skrivit om detta med bloggande som jobb och även jag har skivit om ämnet många gånger förut och jag vet att vissa inte anser bloggande vara något jobb. Även om jag har ett eget företag och jag fakturerar företag och faktiskt har en lön för mitt bloggande så tycker ändå vissa att det är "lek" eller en "hobby". 
 
Men ikväll ska jag njuta, för vi har blivit bjudna på en lyxkryssning av Birka! Dom har just nu sportlovskryssningar där barnen är i fokus med en massa roliga aktiviter ombord för barnen. En rolig liten get-away för barnen! En sån här hytt ska vi bo i och ser sååååååå fram emot det!
 
#1 - Sjölundskan

Känner igen mig. Jag är ju också lärare och man får ofta höra att vi lärare är ju lediga så himla mycket, men få personer förstår nog hur mycket man faktiskt jobbar på sin "fritid".

#2 - Fröken Gredelin

En stor anledning till att bloggare inte anses vara ett yrke tror jag är för att "alla" gör det. Både Lisa 13 och Anna 49 har nuförtiden en egen blogg. Sedan kan man ju diskutera när det blir ett arbete, är det när man börjar fakturera/startar eget företag? Eller när man får några plagg hemskickade? Jag som har en liten blogg lägger ju också ner många timmar på den bara för att det är roligt, medan en del faktiskt lever på sina bloggar. Därfför kan det nog vara svårt att se att bloggandet är ett yrke, speciellt för dem som aldrig gjort det själva.

Jag tror säkert att det är mycket jobb att sköta en stor blogg men som läsare ser man kanske inte alltid det. Det vi ser är alla events och goodiebags som visas upp i bloggen och bilder på olika gåvor som kommer med bud till bloggaren och sedan blir till ett inlägg. Kanske bidrar det också att bloggvärlden på sitt sätt är ganska hemligt, det har varit mycket hysch med vad man kan tjäna per inlägg, vilka inlägg som är sponsrade m.m. När man ser en lärare i klassrummet eller med en bunt prov på skrivbordet hemma så fattar liksom alla att den personen får en lön för det jobbet.

Sedan vill jag tillägga att en anledning till att jag faktiskt läser hos dig är för att du också har ett annat yrke. Jag blir imponerad och inspirerad av kvinnor som både skaffat er krävande jobb och har familj. T.ex. Starwoman som är jurist (om jag inte har helt fel?) och Mrs Moet som jobbar med ekonomi. Att jämföra då med Engla som ofta skriver om jobbet men sedan får man som läsare bara se hennes outfit och tre rader text. Det är för mig svårt att ta det på allvar riktigt även om jag nu vet att det är hennes jobb. Jag tycker faktiskt att det märks ganska väl vilka bloggare som mer och mer försvinner in i bloggvärlden och vilka som har andra jobb vid sidan om.



Svar: Tack! Ja, det är rätt så krävande att både ha ett "riktigt" jobb och ha en stor blogg. Men det skulle bli rätt så ensamt att bara ha bloggen som jobb. Jag älskar mina kollegor och alla fina elever som förgyller mina dagar.
bambi

#3 - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Va skönt att åka iväg på kryssning med barnen :) Jag skulle vilja åka iväg på en kryssning med sambon och Robin innan bebis kommer :)

#4 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Ååååh vad härligt med lyxkryssning.

#5 - Cecilia

Åh, vad jag håller med dig! Jag är i slutet på min sport"lovs"vecka nu... Jag hade med mig 54 noveller hem för rättning... I vårt yrke kommer ju loven (iaf höst-, sport- och påsk-) som ett andhål för att kunna hinna ikapp med rättningen (iaf för oss svensklärare). "Lov" - oh no!

/C

#6 - Emmi

Innan jag skaffade en blogg förstod jag inte hur mycket tid det faktiskt tar. Och då lägger jag för det mesta upp lite halvdåliga mobilbilder. Men att planera ett inlägg, ta bilder, ladda över bilder till datorn, redigera bilderna och sedan skriva inlägget tar himla lång tid. Stora bloggare lägger ner SJUKT mycket tid på sin blogg, något de flesta inte förstår. Så självklart, bloggen är ett jobb!
Massa med kramar till er! Hoppas att ni ändå får ett trevligt sportlov med mycket vila!

#7 - Lisa

Håller med dig :) Har precis haft sportlov och då ägnat en hel del av tiden till att skriva skriftliga omdömen på alla mina elever, vilket jag inte har vare sig kraft, tid eller ork att göra efter en vanlig skoldag. Tror inte vanligt folk förstår vad det innebär att vara lärare, att ha en sån arbetssituation som kräver så mycket av dig när eleverna är på plats, fast de är hur underbara som helst. Men att komma till jobbet och gå på halvfart går bara inte. No way. Så ja, mycket pappersjobb, planering och dokumentation görs på hemmaplan, för annars skulle det helt enkelt inte fungera. Ha nu en härlig kryssning med din goa familj! Kram från Lisa :)

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

Här har vi jobbat en vecka efter sportlovet