bambi

Det tar mycket energi att gå runt och vara orolig hela tiden
Nu när jag har höjt min dos av anti-depressiva så märker jag hur mycket bättre jag mår. Den där oron som ständigt fanns där i magen är borta och dyker bara upp ibland. Men nu när oron är borta så märker jag hur allting känns så mycket lättare för det tar ju faktiskt väldigt mycket energi att gå runt och vara orolig och ha ångest hela tiden.
 
Jag trodde inte riktigt på det där med anti-depressiva och eftersom mina symtom kändes så "diffusa" (fast det kanske dom inte var egentligen.... men jag tog inte mina symtom på allvar riktigt) så kändes det som om tabletter inte skulle hjälpa mig. Jag mådde ju inte så dåligt (intalade jag mig själv) och det finns så många andra sätt att göra så att man mår bra (motion, kost, aktiviteter) så jag var verkligen emot att börja med medicinering. Men nu så känns det faktiskt väldigt bra och det är rätt så fantastiskt att en tablett kan ta bort oro och ångest.... det trodde jag inte riktigt på.
 
Men samtidigt så tror jag stenhårt på att samtal är viktigt, man kan inte bara medicinera bort problemen utan man måste också förstå varför man reagerar och mår som man gör. Annars så hamnar man snart där igen....
#1 - Sigrid

Vad skönt att du känner att det hjälper och att du mår bättre! Jag tror som du, att ibland så behöver man faktiskt stämningshöjande för att komma till en viss nivå men att det sen är nödvändigt med samtal (med rätt person, det tror jag är väldigt viktigt!) för att komma ur det och så småningom må lika bra eller bättre även utan medicin.

#2 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Jag håller med dig. Medicin enbart är ingen lösning, men det ger en orken och kraften att orka ta itu med det som gör att man mår dåligt.

#3 - joh

det finns ett stigma mot personer med psykisk ohälsa och jag tror att det är därför många av oss inte känner sig bekväma med medicinering. trots att det i många fall hjälper väldigt bra. Jag tycker det är jättebra att du är öppen och ärlig med hur du mår och att du tar medicin för det, det gör att fler personer får upp ögonen för att man inte alls behöver vara som någon stereotypisk självmordsbenägen psykiskt instabil person för att behöva medicinering, det räcker med att man är en helt vanlig person som mår lite dåligt. Och det är helt okej. Krya på dig <3

#4 - Johanna - Förort

Vad skönt att du mår bättre! Och visst är det fantastiskt och jättekonstigt att man kan medicinera bort ångest och oro?!

#5 - Hondjur

Det är skönt att läsa.
Att det både finns någon som vågar skriva om det och någon som det faktiskt funkar för!
Jag håller tummarna för dig att du snart är "ur" träsket.. även fast det ibland kan ta lite tid!
kram!