bambi

En vitaminkick?
Hej hå, det är mycket med jobbet nu när terminen har kommit igång igen. Jag vet fortfarande inte hur mycket schema blir från och med nästa vecka och det är ju förstås lite stressande! Det är ju torsdag redan!
 
Några av er har föreslagit vitaminer och omega-3 för mitt välmående. Och visst är jag väldigt trött och har koncentrationssvårigheter men jag har alltid varit lite skeptisk mot vitaminer och kosttillskott... mest för att jag själv har aldrig märkt någon effekt när jag har tagit dom. Jag har även hört att det inte är nyttigt eller bra för kroppen att äta för mycket vitaminer och mineraler. Men jag ska faktiskt ge det en chans och testa lite vitaminer och omega-3 nu under våren. En vitaminkick är kanske precis det jag behöver nu när jag inte mår så bra.
#1 - Luxxie - Kreativt kaos

Det kan vara värt att prova. Jag har själv märkt att D-vitamin är bra för mig att ta, om jag inte tar det så får jag snabbt symptom som jag hade när jag var värst nere i depression. Det är ju skönt att det är så lätt avhjälpt som att äta lite D-vitamin. Just D-vitamin är också bra på det viset att kroppen bara tar upp det om det behövs, annars passerar det bara kroppen så det skadar inte om man tar för mycket.

#2 - 2barnsmorsan

Tycker det bästa är att äta mat och grönsaker som innehåller alla dessa vitaminer och omega3!
Numera görs omega3 av Krill, det är fisken som är Mat till den fisk som omega3 gjordes av från början, men som nu är typ utdöd......

Nä det är bättre att äta ordentlig mat, göra gooda smoothies med frukt och grönt i och äta bra ekologiska nötter!

kram

#3 - Sara

Enligt en bekant till mig som är sjuksköterska hävdar att istället för att köpa dyra omega-3 tabletter kan man äta två bitar sill varje dag, vanlig inlagd typ. Dessa bitar täcker dagsbehovet av omega-3!
Mitt andra tips är blutsaft, bra tillskott om man är trött och hänig. Det innehåller mycket järn och annat bra som piggar upp! Hoppas du snart du känner dig piggare! /Sara

#4 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Jag har fått tipset av min psykolog (som ville att jag skulle fortstätta med antidepressiva - och jag inte ville mer) att träna ganska hårt tre dagar i veckan. Jag är inne på första veckan just nu, och känner mig ganska opepp. Men jag måste bara göra det. Hellre det än mer medicin. :(
Men D-vitamin har jag hört ska vara bra faktiskt, kul att du provar. :)

#5 - Mamman till L & L

Vitamin D är egentligen inte ett vitamin utan ett pro-hormon som reparerar och underhåller cellerna. Vitamin D påverkar funktionen av 2000 gener (utav de 30 000 gener som vi har ). Därför är vitamin D viktigt för en massa olika sjukdomstillstånd, tex: Astma, Cystic Fibros, Migrän, Depression, Atzheimer´s och schizofreni. Använder man solen som D3 vitaminkälla finns det ingen risk för att få för mycket vitamin D. Tar man däremot tillskott med vitamin D3 kan det bli nödvändigt att testa sin nivå av vitamin D i kroppen med jämna mellanrum.

#6 - Linn

Jag tror fröken K:s psykolog är inne på nåt bra. Att träna ganska hårt (styrketräning funkar för mig, då kan man se till att det verkligen blir hårt). Fröken K: ge det en eller två veckor till, plötsligt kommer glädje och fyller passen och den alldeles ljuva lugna endorfi-kicken håller i sig ett bra tag efter passet. Mår aldrig så bra som när jag är i gång m HÅRD träning (hård för mig alltså, allt är ju relativt :), huvudsaken musklerna är alldeles darriga av utmattning :)).

#7 - Maddie

Jag har inte heller mått bra på länge men sen jag började hos en osteopat för mina kroppsliga problem och hon föreslog diverse vitaminer och mineraler mot nedstämdhet och onormala trötthet så mår jag mycket bättre och är inte lika trött längre, bara jag inte slarvar med att ta dem. Tar tillskott av D-vitamin, magnesium, flytande multivitamin/mineraltillskott, och chlorella (gröna alger i tablettform). Framförallt D-vitamin och magnesium märks direkt om jag slarvar. Då blir jag lätt riktigt nere igen. Hoppas du får känna dig lite piggare snart! kram