Denna underbara cheesecake pratar mina kollegor fortfarande om!! Flera månader efter att jag hade med den till jobbet, så jag måste bara tipsa er om denna igen (eftersom den tydligen gör ett sånt gott intryck).
Botten
175 g digestivekex
175 g digestivekex
50 g smör
Kaka
Kaka
3 paket Philadelphia Marabou
1 dl strösocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Övrelagret
1 dl strösocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Övrelagret
175 g mörk choklad
1 paket philadelphia (vanlig)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175
2. Krossa kakorna och blanda med smälta smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. In i ugnen ca 10 min.
3. Vispa philadelphia tillsammans med mjölk, socker, vaniljsocker. Rör ner äggen var för sig. Vispa på odentligt.
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175
2. Krossa kakorna och blanda med smälta smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. In i ugnen ca 10 min.
3. Vispa philadelphia tillsammans med mjölk, socker, vaniljsocker. Rör ner äggen var för sig. Vispa på odentligt.
4. Häll i smeten ovanpå botten och grädda i ugnen i 40 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå inne i eftervärmen i ca 80 minuter. Låt sedan svalna helt.
5. Smält chokladen i micron.
6. Vispa ihop philadelphia, mjölk, vaniljsocker, salt och tillsätt sedan den smälta chokladen.
7. Vispa sedan ner florsockret lite åt gången.
8. Bred över kakan och dekorera gärna med strössel. Låt sedan stelna i kylen.