Äventyr på Skansen

 
I måndags så passade vi på att gå till Skansen, då det låg precis bredvid hotellet. Vi brukar försöka gå dit 1-2 gånger om året och barnen brukar även gå dit en gång om året med förskolan. Det är en sån underbar miljö och det är så skönt att bara strosa runt och titta på djuren och stanna till och prata eller leka om lusten faller på. 
 
Jag träffade även på en läsare som kom fram och sa hej. Jag tror att det är tredje gången som jag träffar på en läsare just på Skansen, haha, ni verkar gilla att gå dit  :)
 
 
En fågelfamilj fick visa oss vägen...
 
 
Titta där! Det är så roligt att Leah börjar bli så stor så att hon förstår så mycket och kanske även kommer kunna minnas Skansen även om ett par månader...
 
 
Det är så häftigt att man kan komma så nära djuren.  
 
 
Vissa djur närmare än andra.... ojoj, va Leah skrattade åt ekorren som ville åka på hennes vagn!
 
 
 
Och så måste man ju stanna till och sjunda "Björnen sover" för björnarna  :)
 
 
Barnen åkte lite karuseller utan någon vuxen för allra första gången och det gick jättebra.
 
 
 
Leah fullkomligt älskade alla karuseller och ville åka flera, medan Zack bara åkte två. Så dessa två här ovanför åkte hon själv och tyckte det var så roligt ändå. Jag tycker nog att Skansen har bättre åkattraktioner för barn i Zack och Leahs ålder, om ett par år så passar nog Gröna Lund dom bättre men just nu är Skansen perfekt!
 
 
Vi gick även in på Skansen Akvariet och tittade på fiskar, lemurer, apor, ormar och spindlar. Det är lite saftigt med 100 kr/vuxen i inträde, speciellt när barnen nästan bara rusar igenom akvariet och stannar bara till vid vissa saker, så man hinner ju inte direkt se allt.
 
Men Zack klappade lite på både en orm och en spindel!
 
 
Sen så åkte vi en sån där mysig gammaldags spårvagn tillbaka in till stan. Man får åka med vanligt SL-kort och dom går rätt så ofta på vardagarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo
2013-07-03 @ 07:19:45 Blogg: http://www.emmgus.blogg.se

Åh va spännande att se bilder därifrån. den 25/7 åker vi från Alingsås för en heldag i huvudstaden och tänkte besöka skansen. Hoppas barnen ska gilla det =) Något mer ställe du har att tipsa om? Vi är bara där över dagen. Tänkte mer något som låg nära stationen o skansen. Fik, matställe, lekplats , affär eller liknande :D

DeMarkey - LiveYourDreams!
2013-07-03 @ 08:35:59 Blogg: http://Http://liveyourdreams.se

Vad himla mysigt verkligen. Jag gillar att göra sånt med barnen men varje gång vi har vart på skansen har vi sett max 4 djur.. lite jobbigt för alla dom pengarna och tiden man lägger ner på att gå omkring där. =) Men skam den som ger sig, ha ha .

/Diana

Matstugan
2013-07-03 @ 20:36:25 Blogg: http://matstugan.blogg.se/

Sååå mysig dag ni verkar ha haft! Måste verkligen få till en dag på Skansen nu under sommaren. Kramar

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet