En stor PR's byrå syn på samarbeten med oss bloggare

Intressant, när jag här om dagen skrev om detta med att bloggar med för mycket sponsring kommer att dö ut så publicerar PRAT PR ett inlägg om hur dom ser på samarbeten med bloggare. Mycket av det dom tar upp känns självklart, men tydligen inte för alla. Jag skulle t.ex. aldrig lägga upp en önskelista på min blogg, med storlekar och allt för att "beställa" hem gratis saker. Det känns rent oförskämt och girigt. 
 
Men dom skriver själva att dom uppskattar bloggare som tackar nej till saker också. Jag har länge sagt att man ska vara rädd om sin blogg och inte sälja ut sig för billigt. Tänk va mycket tid och energi du lägger ner på din blogg, ska du låta någon annan ta över den för en chipspåse eller en flaska med schampo? 
 
Jag tycker att det känns så mycket bättre med min blogg nu när jag har börjat tacka nej till mer och mer. Bloggen är "min" igen, för ett tag så blev det väldigt mycket sponsring och man kan lätt bli fartblind och bara tacka ja till allt. Det förstör bara ens varumärke, vilket även PR-byråer verkar hålla med om och dom kan detta med varumärkeshantering. 
 
Men jag får många frågor om hur man får sponsring till sin blogg. Jag har bloggat flera gånger om det förut och ett bra sätt är just att kontakta PR-byråer och presentera sin blogg. Sen är det alltid bra att komma med egna förslag på samarbeten som skulle passa just din blogg och dina läsare. Men som sagt, låt inte sponsringen gå överstyr och glöm inte ditt värde som bloggare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Världens bästa Maria
2013-07-02 @ 16:44:15 Blogg: http://mariajohanssons.blogg.se

Visst är det kul med presenter men jag tror att man måste fråga sig också om man skriver för att få gratisprylar eller om man skriver för att man har något att skriva om. En blogg måste ju först och främst ha ett innehåll och vara intressant att läsa. Jag upplever att du ändå har ett budskap som jag tycker är intressant, sedan är det alltid kul att få tips om barnprylar eller liknande. Samtidigt är det ju en inkomstkälla för många, men för att det ska bli lukrativt måste ju ändå innehållet väga tyngst, annars faller allt annat tror jag.

Towis
2013-07-02 @ 16:59:12 Blogg: http://towis.se

Jag tycker det där vargrymt skrivet av Prat och jag håller verkligen med - det är inte trovärdigt om man tackar ja till allt bara för att gå saker gratis som man sedan inte har någon användning av..

Emely Tuväng
2013-07-02 @ 17:19:47 Blogg: http://www.emssan.blogspot.se

Även jag som är en väldigt liten blogg har tackat nej till saker. Jag vill inte skriva om saker jag inte ens är intresserad av, då blir det ju som du skriver att ens blogg faktiskt inte är ens egen! Men att testa saker som jag har användning för tycker jag är jättekul! :)

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma
2013-07-02 @ 18:13:36 Blogg: http://lottizdays.blogg.se

Jag har precis börjat få gratissaker, men jag tackar bara ja till sånt som känns relevant för min blogg. Likadant när jag anmäler mig till saker. Vill att det ska flyta in bra med det jag skriver om. Sen tycker jag själva fotograferandet av produktfoton är skoj.
Men så tycker jag det är jätte svårt med bilderna. Många av företagen frågar ju om de får använda bilderna jag tagit. Där vet jag inte riktigt vad jag accepterar och funderar varje gång jag får frågorna. Fotografer är ju inte billiga om man anlitar dem för att få bilder till sin hemsida t ex. Svårt.

Sen har jag också precis lärt mig att de stora bloggarna (ja kanske du med) får något när de håller i tävlingar. Jag har av några fått något också, men oftast håller jag i en tävling utan att jag själv vinner något på det. Men kanske ska man bara acceptera såna tävlingar där man får betalt för att hålla i den? Vad anser du? Vore kul att höra.

Men tycker iaf det är bra att du lyfter det här. Och jag håller med om att bloggen inte får tappa fokus. Det ska ju inte bara handla om sponsrade inlägg, då blir det inte så roligt att läsa längre.

Svar: JA, jag tycker att det är självklart att man ska få något för att hålla i en tävling. En tävling kräver oftast mer tid och utrymme i bloggen. Det ska mailas vinnare, läsas igenom bidrag, man påminner om tävlingen, osv. Så självklart ska du ha något själv för allt jobb du lägger ner på att hålla i en tävling!
bambi

Heidi Larsson
2013-07-02 @ 20:03:04 Blogg: http://livetenligtheidi.blogg.se

"Gratissaker" som alla skriver om. Jag vet att jag tjatar men de är ju inte direkt gratis. Har du hållt en tävling på bloggen och får en grej som tack - så räknas det som inkomst för utfört arbete och ska skattas för. Lika med recensioner och goodiebags - skriver du om det på bloggen ska värdet tas upp i inkomstdeklarationen.

Nu ska jag inte prata mer om skatt ;) Men är så inne i det tänket just nu.

Jag hälsar företagen att jag gärna håller i tävlingar om de matchar min målgrupp/mina intressen men vill inte hålla massa tävlingar igång hela tiden utan max en-två i tåvveckorsperioder, så blir det stort fokus på det vanliga på bloggen, liksom ;) Vissa låter tävlandet och annonserna ta över alldeles för mycket! Blir bara opersonligt och man slutar läsa.

Kram!

Hanna
2013-07-02 @ 21:33:17

Jag tycker att det märks att du har börjat tacka nej till mer och mer, för även om du har varit bra på att märka ut vad som är spons så har bloggen fortfarande känts rätt "köpt" i perioder och därför har jag inte läst så mycket. Men som sagt, nu märker jag faktiskt en förändring och det är alltid roligt! :D

Kaffemorsan
2013-07-03 @ 19:15:34 Blogg: http://blogg.alltforforaldrar.se/kaffemorsan

Intressant läsning!

Pia
2013-07-03 @ 22:31:37

Tycker det var lite för mycket reklam ett tag. Annars gillar jag din blogg, trots att det var längesedan jag hade småbarn. Älskar dina kakrecept. Ska testa kakorna med nutella i, det låter så gott.

Amelie
2013-07-05 @ 20:55:36

Jag har egentligen inget emot Englas blogg men hon lägger i princip alltid upp svindyra önskelistor till jul och när hon fyller år och då äcklas jag av hennes girighet.
Själv brukar hon påstå att listorna är till för att hennes släkt och vänner ska läsa dem. Känns aningen långsökt tycker jag.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet