Saker som man verkligen inte hade en aning om INNAN man blev förälder

Som dom flesta (antar jag) så hade jag så många storslagna planer innan jag blev förälder. Jag skulle t.ex. se till att mina barn blev två-språkiga (som jag) och prata engelska med dom när dom var små. Eeehhh, det var innan jag förstod att man inte riktigt orkar med situationer där allt bara missförstås. Nu vill bara att allt ska flyta på och vara så enkelt som möjligt. Men när barnen är nyfikna så berättar vi vad något heter på engelska.
 
Jag som är lärare i psykologi tänkte att McDonalds ska jag aldrig ta med mina barn till. För dom hjärntvättar verkligen barn så att dom blir betingade att förknippa lycka/roligt med McDonalds (med alla leksaker och skoj) och så vips har dom livslånga kunder. Men sen.... så orkar man inte riktigt stå upp för alla sina principer och man inser att man vill bara att barnen ska vara GLADA och det är dom faktiskt när vi går dit.
 
Sen så hade man ingen aning om hur mystiskt sand kan vara. Hur sand kan dyka upp i dom mest otänkbara ställen, trots att man inte ens har varit på stranden på evigheter. Det är sand i sängen, i fickor (?!?!), i skor, i soffan och för att inte tala om på golvet överallt.
 
Jag minns när jag gravid med Zack hur alla tjatade om "passa på och sov medan du kan". Jag trodde då att dom menade att jag skulle bli väckt av barngråt på nätterna, inte att barnen skulle sova på mitt huvud/ben/mage/etc!! Och att barnen skulle ligga som klistrade emot mig, inte trodde jag att det var därför jag inte skulle få sova..... Tänk att så små kroppar kan ta så mycket plats....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Emely Tuväng
2013-07-01 @ 12:07:19 Blogg: http://www.emssan.blogspot.se

Haha, känner så igen mig.. speciellt det där med mc donalds! :P

Soffy
2013-07-01 @ 12:41:15 Blogg: http://tillsoffy.blogspot.com

Haha, jag skrev tom ett blogginlägg om att jag tyckte att det var dumt med godissmak på tandkräm...Det var innan jag fick ett barn som avskyr mint :)

Fru P
2013-07-01 @ 12:55:28 Blogg: http://frupblog.wordpress.com

Då vet man vad man har att vänta när Egon blir större :)

Hanna E
2013-07-01 @ 14:37:30

Det där med hur mycket plats en liten barnkropp kan ta är fascinerande. Nu börjar 1:an bli ganska stor (är knappt 120 cm) så att jag väljer att byta säng allt oftare när han kommer till oss är inte så förvånande. Det som då är lite frustrerande är att han följer efter... som tur är händer det inte varje natt eftersom han är oerhört närhetstankande på nätterna (2:an kan tanka mer närhet när vi läser eller tittar på tv).

Men det är en hel del principer som både min man och jag har fått rucka på. När 2:an kom så rök ännu fler principer eftersom våra barn är så olika och har olika behov.

Elin - En trebarnsmamma
2013-07-01 @ 17:10:11 Blogg: http://www.elinteg.se

Haha! Känner igen det där! Minns också att i mina tankar var mina barn väldigt väluppfostrade och gjorde alltid vad jag sa. ;)

Tess
2013-07-01 @ 22:30:44 Blogg: http://highlandertess.blogg.se

Hehe... ja, det är mycket man inte kan föreställa sig innan :-) Men McDonalds har jag lyckats undvika iaf! Mycket på grund av att jag tycker maten där är så äcklig. Fast snabbmat blir det förstås ibland, men då på en lokal Sibylla här som har världens godaste mos (enligt mig) eller någon pizzeria. Fast det var jag inte emot. Hade hoppats att det inte skulle bli så mycket godis. Lyckades hålla borta allt godis från honom tills han var 2 år (minus tårta vid födelsedagar då), men sedan fick han smaka och nu är det kört :-/

Hondjur

Haha.. Ja, herregud, vad mycket principer man hade Innan man fick barn.
Inget godis, ingen läsk, inte mcdonalds.. bla bla ..
De två förstnämda höll i nästan 3 år .. McDonalds tills hon var 2½..
Och ptja ...aaaallt det andra .. Utan tvekan så ändrar sig synsättet under tiden.. Men det är bara att ta det för vad det är och göra det bästa av situationerna ... Det viktigaste är ju faktiskt att de små mår bra! :)

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet