bambi

Topp 10-lista över svenskarnas favoritfrukter - vilken är din favoritfrukt?
Jag har blivit förkyld igen. Det är nog tionde gången i år, men det som är jobbigast är att jag är förkyld 2-3 veckor åt gången. För 5 år sen var jag i stort sett aldrig sjuk så jag vet inte vad det är som har hänt! Många frågar mig om jag är allergisk men det tror jag inte att jag är, eller om jag stressar för mycket eller kanske får i mig för lite vitaminer? Så jag tänkte att jag skulle försöka vitaminboosta mig lite och äta mer frukt och grönt.
 
 
 
Det är alltid roligt med statistik och undersökningar och ICA har gjort en sammanställning över vilken frukt som säljs mest i 1400 av deras butiker. Så här ser listan ut:
 
1. Banan
2. Äpple
3. Apelsin
4. Småcitrus
5. Päron
6. Melon
7. Vindruvor
8. Nektarin och persika
9. Avokado
10. Kiwi
 
Men mina favoriter är egentligen bär (hallon och jordgubbar tillhör favoriterna), melon (honungsmelon och galia) och papaya (med lime, mums!). Men barnens favoriter är helt klart vindruvor, äpple, hallon, jordgubbar och banan.
 
Vilken är din favoritfrukt?
 
 
#1 - BokMamma

Lite förvånande att melon kommer högre upp än vindruvor.

#2 - Petra

Hmm, svårt. Avokado tror jag fast jag tänker på det mer som en grönsak även fast det ju är en frukt. Men jag äter den inte rakt uppochner som en frukt. Annars är det nog vindruvor, nektariner och vattenmelon tror jag....

#3 - AnnaSC

melon, nektariner o clementiner är mina favoriter

#4 - Beatrice, en nybliven tvåbarnsmamma

För mig beror det på årstid. Apelsiner ligger högst upp på vintern, men på sommaren älskar jag vattenmeloner :)

#6 - Titti

Persikor är nummer ett bland frukt.
Hallon bland bär.
Kram Titti

#7 - towis

jordgubbar och nektariner - helt klart!

#8 - Amanda

Jordgubbar, Körsbär, Vindruvor, Ananas & Svenska äpplen.

#9 - Elin - En trebarnsmamma

Just nu är det bananer och melon som går åt här hemma ... och en och annan ananas. Men det tror jag mest är jag och sambon som konstigt nog äter? :)

#10 - Ann

Avocado - funkar alltid
Mango - men då ska den vara som i Thailand
Banan

Tycker det är jobbigt med frukt, vi köper hem och så blir den liggande och en jädrans massa flugor kommer på fruktstund :-(

#11 - Anneli

Att du inte blev sjuk för 5 år sedan beror nog på att du inte hade barn då... :)

Svar: Jo, men jag jobbade på skola då också och där florerar det också rätt många sjukdomar... men jag tror också att barnen bidrar en del. Men ska det verkligen bli SÅ stor skillnad?!?
bambi

#12 - Sanna

Mina favoritfrukter är helt klart ananas, melon, jordgubbar och vindruvor. Dotterns favorit är kiwi och utöver den gillar hon mina favoriter.

Kram Sanna

#13 - Tess

Jag är glad i bär jag också, men av frukter är det nog äpple som är bäst. Fast det finns olika sorter och en del gillar jag inte.

#14 - Rita

Sommartid äter jag nästan uteslutande jordgubbar. Såå gott! Vintertid gillar jag mest bananer och vindruvor.

#15 - fröken K | svensk amatörfotograf i Norge

Jag var heller aldrig sjuk innan sonen kom till världen. Nu säger alla att jag har dåligt immunförsvar pga min astma, men astman har jag ju haft hela mitt liv. Varför kommer alla förkylningar nu?!?
Jag är även allergisk mot de flesta grönsaker och frukter dumt nog, men kan äta vindruvor ibland så då får det bli min favoritfrukt. :)

#16 - Anneli

Innan jag fick barn var jag i princip heller aldrig sjuk, men under dessa småbarnsår har det varit väldigt mycket....