bambi

Argare legogubbar
 
Vi köpte nyligen en ny förvaringslåda till barnens lego, för att legot fick inte plats i deras gamla låda. Men nu finns det plats för massor med lego i deras nya Hello Kitty förvaringslåda.
 
Både Zack och Leah kan leka med lego i timmar så jag blev inte så glad när jag läste i Barnshopping-bloggen om hur lego gubbarna har blivit argare i sina ansiktsuttryck.
 
 
Lego säger själva att det är för att barn alltid har lekt goda vs. onda, men då tänker jag att det har ju gått bra förut att leka det trots neutralare och gladare ansiktsuttryck. Sen så blir det en sån svart/vit värld om vissa figurer endast är arga och onda medan andra är goda. I verkligheten så har onda människor goda sidor också och någon som var väldigt snäll från början kan visa sig vara ond, något som jag tror är bra för barn att lära sig. Barn tänker gärna i svart/vitt annars så jag tror att det är nyttigt för dom att utveckla tankarna om att alla har både gott och ont i sig.
 
Sen så tycker jag inte riktigt om idé att barnen ska titta på dessa arga ansiktsuttryck för jag tror att man själv blir glad när man ser någon ler. 
 
Vad tycker ni om detta att legogubbarna får argare ansiktsuttryck?
#1 - Ulrika

Grabbarna kastar sig över de onda gubbarna! Spännande antar jag!

#2 - Viveca

Hej!
Har just bakat vetekransen som du tipsade om för ett tag sen. Har inte hunnit smaka den ännu, men undrar bara om den inte ska jäsa en andra gång innan den ska in i ugnen? Det brukar jag göra när jag gör kanelbullar!
Vill bara säga att du har en toppenblogg, läser den varje dag!

Svar: Hej! Jag jäste min bara en gång och den blev så saftig och god :)
bambi

#3 - Agnieszka-2barnsmorsan

Jag tycker det finns annat här i världen att lägga sin tid och oro på än hurvida legogubbarna är sura eller ej....

#4 - Matilda

Har faktiskt inte tänkt på det förrän jag läste om det för någon vecka sedan men jag tycker att det är lite onödigt att allt ska vara så våldsamt och "argt" nu för tiden. Än så länge leker sonen med duplo och där väljer jag "neutrala" klossar och gubbar. Väljer tex även bort sådant som de marknadsför som tjej/kill-lego av ren princip! Avskyr den indelningen. Kommer försöka välja så neutralt som möjligt till honom sedan också och antagligen välja bort de allra mest "macho-aktiga" grejerna.