Att lära sig cykla

 
Äntligen har vi köpt Zack en "riktig" cykel. Han har tidigare haft sparkcyklar och andra sorters cyklar men nu kan han träna på riktigt. 
 
Jag var väldigt sen med att lära mig och cykla. Jag var 9 år gammal och det var alltså efter jag flyttade hit till sverige. Jag vet inte riktigt varför mina föräldrar inte lärde mig att cykla i USA, men jag fick en riktig vuxencykel av min pappa och minns den fortfarande. Det var en lila och vit Cresent med bockstyre. Mina vänner lärde mig att cykla på den. Jag minns att det blev många skrapsår på knäna.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Elin - En trebarnsmamma
2013-06-08 @ 11:06:07 Blogg: http://www.elinteg.se

Min första cykel lärde sig Edvin cykla på förra året. Så himla kul att ha den kvar och använda den till sina egna barn :)

Dolce Bambini
2013-06-08 @ 14:20:00 Blogg: http://bambinidolce.me

Alvin lärde sig cykla nu i våras, just vid 6 års åldern. Förra sommaren kom han en par tre meter och sen bar de av, men nu går det som bara den på 2 hjul. :-) Jag var också 6 då jag lärde mig, min ena storebror lärde mig det minns jag :-)

jenny - mammaliv i nashville
2013-06-08 @ 15:22:50 Blogg: http://jennybenny.se

Nej här i USA cyklar man inte i onödan ;)
Då vi tog beslutet att flytta till Nashville från NYC, så var det där med att lära sig cykla högt upp på vår lista över skäl att lämna the big apple. vi ville att August skulle ha friheten att lära sig cykla på vår gata utanför vårt hus :)

Kul för Zack! Hur går det för honom? :)

meh.blo.gg
2013-06-08 @ 16:21:10 Blogg: http://meh.blo.gg/

min äldste son var också nio, han var inte intresserad innan. Min sjuåring vill inte heller. Han tycker det är läskigt. Töserna var fyra när de lärde sig så det är så himla olika.

Anette
2013-06-08 @ 18:03:33

Hur gammal är Zack?

Svar: Han är 4 ½ år.
bambi

Anette
2013-06-08 @ 18:15:16

Fyller han i december?

Svar: Nej, september.
bambi

Helena - mamma till storA och lillA
2013-06-08 @ 21:45:41

Vår son fick en springcykel först och det var den bästa presenten! Vad han har sprungit med den, miltals, och vilken grym balans han har fått! Nu i våras köpte vi en riktig cykel och bad dem i affären att ta bort stödhjulen direkt och sätta på en pinne där bak sim vi kunde hålla i. När vi kom hem tog det väl ca 20 min innan han kom på hur man trampade på tramporna, men så fort han kom på det så kunde vi släppa pinnen och han cyklade själv. Pinnen tog vi bort nästa dag... Han 3,4 år när han lärde sig. Springcykeln sparar vi till lillasyster och hoppas hon tycker den är lika kul som storebror!

Förskolemamman
2013-06-08 @ 21:49:29 Blogg: http://blogg.loppi.se/forskolemamman

Behöver han verkligen stödhjul när han har haft en sparkcykel? Jag har uppfattat det som att man kan gå direkt från sparkcykel till vanlig utan stödhjul eftersom barnet då har balansen men det är kanske inte så enkelt? Min förhoppning är att sonen ska kunna hoppa över stödhjulen och börja direkt med en riktig cykel men det är kanske att ha för höga förhoppningar.

Katja
2013-06-08 @ 22:54:48 Blogg: http://www.minafinastetva.wordpress.com

Så fint du fått det här i bloggen, inte varit inne på ett tag. Fullt upp med skolan. Men nu är det sommarlov. Skrev precis om cykling i min blogg :). Kul med ny riktig cykel. Funderade bara på hur många tum den är på? Hjulen ser så små ut, dottern hade en på 13tum men hon fick trampa som en tok för att komma framåt så hon orkade aldrig speciellt långt på den. Hon är också en 08:a, född i dec så de är nog jämnstora ungefär. Hon har inga problem att nå ner till marken med båda fötterna på sin 16 tummare när sadeln är nästan i botten. Bara en tanke :).

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet