bambi

BBQ pulled chicken sliders med coleslaw
Här kommer ett till recept från grillkvällen. Denna maträtt alltså, gud så goda dom är!! Dessa kommer jag DEFINITIVT göra själv! Här kommer det kompletta receptet, till och med på hemmagjorda hamburgarbröd!

 
Pulled chicken sliders (4 pers)
4 kcyklingklubbor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl bbq sås
 
1. Krydda klubborna med salt och peppar och antingen grilla på grilla (ca 30-40 min) eller baka i ugnen i ca 40 min på 130 grader.
2. Kolla att dom är färdiga genom att köttet släpper lätt från benen.
3. Låt svalna och riv sedan köttet i strimlor (enklast att göra med två gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar).
4. Skiva och svetta lök och vitlök i en kastrull i ca 10 min.
5. Blanda löken med kycklingköttet och vänd i bbq-såsen och smaka av.
 
Coleslaw
1/4 vitkålshuvud
2-3 msk äppelcidervinäger
ca 3-4 msk majonäs
1 msk creme fraiche
 
1. Skär roten ur kålen och sstrimla bladen fint. Salta och lägg i en bunke, stänk på vinäger.
2. Pressa ur vätskan och blanda med majonnäs och creme fraiche.
3. Smaka av med salt och peppar.
 
Hamburgerbröd
2 ½ dl vatten
50 g socker
50 g jäst
125 g smör
600 g mjöl
ägg till pensling
sesamfrön
 
1. Smält smöret och tillsätt vattnet och värm till 37 grader.
2. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg och låt jäsa 30 min.
3. Forma ut små snygga bröd och låt jäsa 30 min.
4. Pensla med ägg och strö på sesamfrön och baka på 200 grader ca 5-8 min.
#1 - Världens bästa Maria

Tack för receptet! Såg otroligt smarrigt ut :-)

#2 - Nina-mamma till 4 trollungar

Ojoj så gott, detta måste testas!

#3 - Lovisa

Åh mums! Jag som precis var ute efter recept på minihamburgare, dessa ser ju extremt goda ut.