3 Juni 2013 - 08:34
Idag är både jag och Leah febriga. Inte så mycket, båda har runt 37,5 men tillräckligt för att vi ska stanna hemma och kurera oss. Men jag tänkt dela med mig av ett superduper recept, alltså denna chokladkaka är bland den saftigaste och godaste jag har ätit!! Jag lovar att ni kommer INTE bli besvikna!
Jag bakade denna till vår spelkväll som vi hade för ett tag sen, en av gästerna tog FYRA bitar av denna såååå god var den. Den tog slut rätt så snabbt men jag drömmer fortfarande om den. Måste göra en till snart, helt klart!
Vit chokladganachen blir som en vit chokladsås till och den verkligen det där lilla extra. Jag märkte att såsen blev mycket tjockare när den hade varit i kylen ett tag, men jag hade svårt att vänta så därför blev den lite tunnare (men ack så god ändå).
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljessens
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 dl gräddfil
1 dl rapsolja
Vit chokladganache
3 dl vispgrädde
300 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsessens vitt och fluffigt.
3. Sikta ner vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke.
4. Tillsätt mjölblandningen, gräddfil och olja i äggvispet. Vispa på låg hastighet.
5. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.
6. Vit chokladganachen: Värm grädden i en kastrull.
7. Bryt chokladen i bitar i en bunke och häll över den varma grädden. Vispa för hand tills chokladen helt har smält. Låt ganachen stelna i kylen.