bambi

Crêpes med nutella - perfekta picknickmaten!
Sommartider är picknicktider och här kommer ett tips på perfekta picknickmaten - Crêpes med nutella! Barnen älskar det och man kan förbereda det dagen innan! Dom är enkla att äta också och är mättande. 
 
 
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
4 dl mjöl
3 msk smält smör
200 g Nutella
 
1. Vispa ihop 3 dl mjölk, äggen, salt och mjöl till en jämna smet. Häll ner och vispa smeten med resten av mjölken och smör.
2. Grädda pannkakorna och låt dom svalna innan du brer på Nuella och rullar ihop.
 
#1 - Hanna E

När barnen ska ha utflyktsmat i förskolan blir det nästan alltid pannkakor eller våfflor (med ägg), dock utan nutella eller något annat på. Jag tror inte ens att mina barn skulle äta dem med nutella på. Den yngste har inte ens sylt på sina än när vi äter hemma, utan bara grädde om han får (fast då äter han helst bara grädden...)

Det är i alla fall smidigt och mättar bra.

Svar: Oj, inte ens sylt? Zack och Leah älskar sylt - och grädde också förstås! Ja, pannkakor är så smidigt då dom även är goda kalla :)
bambi

#2 - Sofie

Låter mer som efterrätt tycker jag. Jag gjorde pannkakor med ägg, husk, grädde och smör serverades med vispad grädde med vaniljpulver. Min 2-åring tyckte det smakade glass och slevade glatt i sig. De kan även serveras med matigt pålägg. Gott, nyttigt och inget socker!

Svar: När man är ute och leker en massa och rör på sig så tycker jag inte att det är så farligt med lite socker.
bambi

#3 - Reggi

Sambon gjorde pannkakor en gång när vi skulle åka till gustavsvik och jag sa ha i lite rivna äpplen och kanel och det ångra vi aldrig att de gjordes. Bonusdottern älskade det och de var som man åt äppelkaka till lunch. Fast när man är på picnick eller så, så tycker jag det är okej att man äter på liknade sätt man rör på sig endå massor :)

#4 - Millan

Är de verkligen mättande? Jag tycker inte de låter som att de skulle vara det...

Svar: Jag blev PROPPMÄTT på 3 stycken... hade nog klarat mig på 2 men det var så gott! :)
bambi

#5 - Millan

Alltså, står man sig på dem länge?

#6 - Veronica

Perfekt utflyktsmat :) Enkelt och smidigt. Har faktiskt aldrig testat med nutella på, det ska jag göra nästa gång. Min son har inte varit så förtjust i pannkakor förrän vi testade mad kanel på, han älskar kanel! Nutella blir nog ännu bättre. Tack för tipset :)

#7 - Emma - mamma till två vildar

Vi brukar också ha med oss kalla pannkakor, fast med mosad avokado (med lite citronjuice i för färgens skull) och knaperstekt bacon. Supergott!

#8 - Jo

Jättebra tips, tack!

#9 - Maria

Snacka om att skjuta upp barnens (och de vuxnas) blocksocker i toppen. Måste bli en ordentlig krasch senare... Jag skulle aldrig ge mina barn detta. Pannkakor för oss är efterrätt. Nutella har varken jag eller barnen smakat. Och nej, vi saknar det inte ens.

Du vet att socker är inflammatoriskt och leder till trötthet, depression mm. Vissa forskare tror även att tumörer (ev cancer) framkallas av allt socker vi äter. Följ gärna Matfusket på Facebook för fler länkar och utredningar i ämnet.

#10 - Millan

Tack för svaret :)

#11 - Jyoti

Ganska löjligt att lägga kommentarer om att det inte är bra med socker. De flesta vet väl det idag. Men herregud, vad gör väl det om man har lite nutella på sin pannkaka. Man måste få njuta av livet, dessutom är det förbaskat gott ;-)