Lyckliga stunder minns vi lättast när vi är glada

Vår hjärna är verkligen fantastisk men ärligt talat väldigt lat. Det är därför vi har fördomar och förutfattade meningar, för att vår hjärna är för lat för att ta in ny information så det är enklare att bara kategorisera saker som liknar annat som vi redan har stoppat i ett fack.
 
Vi klumpar gärna ihop saker i vår hjärna, för vi skulle inte orka bearbeta varenda detalj. Tänk om vi verkligen skulle ta in ALLA intryck som finns runt oss varje dag? Då skulle det verkligen bli overload!
 
Detta gör också att saker som vi har lärt oss i ett visst känsloläge minns vi bäst när vi återigen befinner oss i det känsloläget. Lyckliga stunder minns vi alltså bäst när vi är glada, och tvärtom. Det är därför vi lätt kan hamna i en ond spiral där allt bara känns eländigt. Men om man vet om detta så kan man "tvinga" sig själv att tänka på positiva och lyckliga stunder så kommer man lättare ur den onda spiralen.
 
Så när jag är glad så är det lättare för mig att tänka tillbaka på lyckliga stunder tillsammans med barnen  :)
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Millan - två små och mamma mu
2013-06-12 @ 20:41:58 Blogg: http://mammami.se

Det hade jag inte en aning om, vad glad jag blev över att få lära mig något nytt och bra :)

Petra
2013-06-13 @ 10:23:48

Intressant! Jag har jättelätt för att fastna i negativa tankemönster. Man får försöka tvinga in sig på positiva tankebanor istället... Inte helt lätt dock...

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet