bambi

Tips på saker att göra i Stockholm (under sommaren)
Ni var några som efterfrågade tips på vad man kan göra i Stockholm så här kommer några!
 
* Stockholms Stadsteater kör varje sommar parkteater, vilket innebär att man får sitta utomhus och titta på teater! Det brukar vara riktigt mysigt och det är helt gratis. Dom brukar ha någon föreställning varje år som är lite mer barnanpassad och den brukar vi försöka gå på.
 
* Gröna Lund är förstås roligt att besöka. Där finns det verkligen nåt för alla åldrar och även dom brukar ha lite kortare teaterföreställningar för barn.
 
* Och så finns ju Skansen också, förstås. Där kan man verkligen gå hela dagen.
 
* Om det regnar eller är dåligt väder så kan man passa på och besöka Junibacken. Junibacken passar bäst lite yngre barn, 2-7 år kanske.
 
* Fjärilshuset är jättemysigt att besöka och det ligger i vackra Haga parken (perfekt ställe för picknick)
 
* På söndagarna så har Moderna Muséet något som dom kallar familjesöndag där man får en guidad tur som är anpassad för barn. Barn får prova på att "tolka" tavlor och vad som kan menas med tavlorna. Detta måste förbokas!
 
* En väldigt mysig bokhandel för barn är Bokslukaren. Dom har bara barnböcker, men också lite annorlunda och ovanliga leksaker. Det finns även ett litet café längst in med lekhörna.
 
* Spårvagnsmuséet är perfekt för alla tågintresserade barn. Leksaksmuséet ligger i samma hus.
 
* Naturhistoriska är alltid väldigt spännande att besöka. Barn upp till 19 år går in gratis också  :)
 
* När man går på en shoppingrunda inne i stan så får man inte missa att ta en fikapausLadurée och deras kända macarons!
 
* Det finns även flera badplatser inne i stan (vilket jag tycker är en trevlig sak med Stockholm), våra favoriter är Tanto och Långholmen. Boobadet i Nacka är också väldigt mysigt. För mindre barn finns det en hel del plaskdammar, man kan hitta dom alla på stockholms stads hemsida. Sen finns Eriksdalsbadet om man föredrar att bada i pool ute.
 
* Mysigaste och mest "speciella" lekparkerna är helt klart Bryggartäppan (ligger på söder) och Mulle Meck parken. Också helt gratis att besöka!
 
* Om man är här i stan i augusti så får man förstås inte missa Pridefestivalen! Det brukar vara en riktig rolig fest för ALLA.
#1 - Cissi

Tack för tipsen!

Trots att jag bor i Sthlm är jag inte så bra på att utforska staden ;)

#2 - Petra

Tack för tipsen!
Funderar lite på Gröna Lund, är en tvååring för liten tror du, eller finns det lite saker för dom också att åka där?

Svar: Ja, det finns lite saker att göra för 2-åringar också. vi var där förra året när Leah var två och hon åkte lite i bilarna och på tuff tuff tåget. Sen är det alltid spännande med ballonger och sockervadd :)
bambi

#3 - Mia - I love ekonomi

Tackar för tipsen. Bor inte långt från stockholm och har inte hunnit med allt för många alternativ. Men fjärilshuset gillas start av min 4-årige son. Sen vill jag besöka spårvagnsmuseet (inte allt för dyrt inträde). Sen är jag lite sugen på wasa men vet inte om sonen är för lite ännu.

Ha det gott.
//Mia

#4 - Annika

Hej!
Tack för tipsen!
Undrar om du också har något bra tips på restaurang som passar en familj med en fyraåring (kräsen sort, "vuxenmat" funkar inte)? Vi bor i Göteborg och åker till Stockholm på lördag för att gifta oss på Skansen :-) Kom på nu (lite sent kanske...) att vi borde boka bord nånstans. Kanske är för sent? Matalternativen på Skansen verkade sådär..
Tacksam för råd!

#5 - Rita

Tusen tack för tipsen! Måste hinna prova några i sommar!

#6 - Sandra - hotnailpolish

Tack för tipsen! Ska förhoppningsvis upp dit nästnästa vecka med en vän för att hälsa på vår gemensamma vän. Ingen av dem är dessvärre särskilt shoppingsugna, eller Laduréesugna, så jag får nog slinka in dit en kortis bara... :)

#7 - Camilla

Tusen tack för alla tips..

Nu kan jag planera lite mer för vår sommar i Stockholm..
Bor ju i en förort till Stockholm så lite har jag ju besökt men nu kan vi utforska stan ännu mer tack vare dina tips.. :-)

#8 - Sofi

Tack för tipsen. En tripp till storstaden får det definitivt bli nästa år. Ha en bra dag! Sofi