bambi

Världens godaste morotskaka
När min syster ringde i fredags och sa att hon skulle komma på lördagen så tänkte jag lite "hjälp! jag har inte bakat nåt" (för jag har ju varit sjuk i typ två veckor). Så jag fick tänka ut något snabbt och något som jag kunde baka med enbart det vi redan hade hemma och då fick det bli morotskaka!
 
Detta recept kommer ursprungligen från Leilas bakbok "A piece of cake" men jag har gjort om den lite, speciellt frostingen som jag drog ner sockret på och uteslöt limen. Den blev otroligt saftig och god! Och den är redan slut, tre dagar senare... haha, det säger väl en del?
 
 

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1 nypa salt

1 1/2 dl solrosolja

4 1/2 dl rårivna morötter


1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten

4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.


Cream Cheese Frosting

60 g mjukt smör

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost


1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Bred frostingen över kakan

 

 
#1 - Mia - träning och småbarnsliv

Åh, den brukar jag också baka. En riktig favorit!

#2 - Lisa

Jag tycker med den är supergod, helst MED limen :)