bambi

Är det så för er också?
 
Just i sängen så snurrar alltid tankarna i huvudet. Jag gör upp listor i huvudet. Det är lite av min specialité känner jag. Jag gör listor på vad som ska göras nästa dag, listor på vad jag måste komma ihåg, listor på vad barnen ska ha på sig och med sig till förskolan, ja, listor på allt möjligt....
 
Jag förstår inte det där med att hjärnan går i högvarv när man lägger sig ner för att sova. Så, jag brukar faktiskt ha lättast för att somna om jag har tv:n på - för då blir jag distraherad och mina egna tankar kommer inte igång. Så, även fast alla råd säger att man INTE ska ha tv i sovrummet så älskar jag vår tv i sovrummet och den hjälper till och med mig att somna....
#1 - Anonym

Det är så olika, själv skulle jag få panik av tvn i sovrummet :-)

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Så hadejag det förr men det har gått över. Jag är så extremt aktiv på dagarna att när jag sätyter mig ner så slocknar jag. Det är en strategi jag har för att må bra. Innan jag hittade den strategin så skrev jag listor för att dämpa ångest

#3 - Bettan

Jag är precis likadan. Ett bra tips som för det mesta funkar perfekt är att lyssna på radioprogram eller podcasts i mobilen.

#4 - dianasdrömmar

Oh, ja vaknade på tok för tidigt idag av allt som snurrade i huvudet så en lista har precis författats...kram Diana

#5 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Det är samma här. Så fort jag lägger mig så kör hjärnan igång på högvarv så jag somnar alltid till någon serie. Jag får panik om det är tyst.

#6 - Petra

Känner igen mej! Jag gör inte listor, men alla eventuella problem och orosmoment snurrar runt i huvudet och gör mej ledsen och orolig. Jag lyssnar nästan alltid på ljudbok, och somnar fort till den. Jätteskönt. Vi har ingen TV i sovrummet just nu tyvärr, tycker också att det är skönt att somna till den.

#7 - Hanna E

Just nu har jag en period när jag funderar lite innan jag somnar, dock inte så att jag känner att jag behöver göra några listor eller att jag har svårt att somna.
Men jag får lite idéer på hur jag ska lösa saker. Oftast har jag det när jag är aktiv hela kvällen ända fram tills jag lägger mig. De senaste kvällarna har jag dragit igång med släktforskningen igen och då har jag inte tid att sitta och slösurfa eller slötitta på TV så då kommer funderingarna när jag har släkt istället.

Innan vi köpte fritidshus så hade vi tv i sovrummet och jag somnade i princip alltid med TV:n på, speciellt de kvällar de visade golf från USA... ganska tyst och behagligt ljud som gör att man blir lugn och somnar väldigt bra. Men TV:n behövdes i stugan och nu har vi inte plats för någon i sovrummet.

#8 - Jannice

För att inte tala om i duschen! Det är där jag tänker allra bäst... =)

#9 - Ina

Det är nog väldigt vanligt det där. Vi lever i ett samhälle där vi ständigt matas med information, intryck etc. Då går vi på någon sorts autopilot, lite för att utrymme till något annat inte finns. Farligt skulle jag vilja påstå! När vi går och lägger oss fortsätter hjärnan snurra då den istället borde få vila. Du skriver att du gärna somnar till tvn "för att du då blir distraherad". Att somna till tvn är inte bra, vi måste ju vila hjärnan någon gång. Istället tror jag det är bra att öva sig i att slappna av, att välja att inte tänka alla dessa tankar utan försöka ta de nästa dag istället då det kommer ett bättre tillfälle. Vi måste försöka finna utrymme och andningshål där vi bara får vara, återhämta oss och slappna av, lyssna till vårt inre (och då menar jag inte vilka kläder barnen ska ha dagen efter, vad som ska göras på jobbet etc.) utan att låta våra känslor komma fram, vara i nuet och koppla av autopiloten. Annars är risken stor för utbrändhet och andra liknande tillstånd...
Kram Ina

#10 - Karin

Jag älskar också våran tv i sovrummet, fyller samma funktion för mej annars svävar tankarna iväg och jag får ingen ro

#11 - Förskolemamman

Ett tips till dig är annars att testa Mindfulness där man lär sig observera tankarna med sen återgå till exempelvis sin andning. Finns en bra app att ladda ner och många bra böcker inom ämnet.

Svar: Tack för tipset!! :)
bambi