bambi

Barnens favoritkakor: Meltaways
Jag har bloggat om dessa förut men dom förtjänar helt klart att uppmärksammas igen! Mina barn älskar kakor (mer än andra bakverk) så om det är något dom vill att jag ska baka så är det just KAKOR! Och då vill dom ha dessa... och jag förstår dom för dom är verkligen helt underbara! När man har provat dom så förstår man vart dom har fått sitt namn ifrån för dom smälter verkligen i munnen.... 
 
 
2,3 dl mjukt smör
1,8 dl maizena 
1,8 dl florsocker
2,3 dl vetemjöl
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop smör, maizena och florsocker till en jämn smet.
3. Ha till sist i vetemjölet och blanda ordentligt.
4. Rulla smeten till 24 små bollar. Platta till bollarna med hjälp av tummen eller undersidan av ett glas (jag använde snapsglas). Detta är perfekt för barnen att hjälpa till med!
5. Grädda i ugnen i 10-12 minuter.
 
Frosting
½ paket Philadelphiaost
2,3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
1. Blanda ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en jämn konsistens. 
2. Droppa i några droppar karamellfärg och ha eventuellt i frostingen i kylen en stund om den blir för rinnig.
3. Bred på en liten klick frosting på varje kaka och dekorera gärna med lite roligt strössel. 
#1 - Mira

Ah, de verkar goda :) Lagom mängd ingredienser också.

#2 - Lisa

Dessa ska jag absolut testa. :)

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Ser supergoda ut! Skulle bakat egentligen men hinner inte nu. har kalas imorgon. Får bli en annan gång :-)

#4 - Paula´s Blogg

Låter jättegott ju :)

Ha en fin fredag!

Kram

#5 - Millan - två små och mamma Mu

De ska jag försöka baka imorgon, vi har treårskalas på söndag :)

#6 - Anna, Gbg

Håller på att baka dessa nu, degen var god så jag hoppas kakorna bli det med! Mina barn gillar inte frosting så jag tog små klickar med hallonsylt, nästan som hallongrottor :-)

#7 - Luxxie - kreativt kaos och konstigheter

Väldigt bra recept! Jag brukar ha problem när jag ska baka att det oftast blir massa saker med choklad, och jag gillar inte så många kakor som inte har choklad i sig. Men dom här var ju jättebra! Gillar dom verkligen :D

Svar: Va roligt att höra! :)
bambi

#8 - Karin

Hej,

Vill testa att baka, men vad menar du med maizena?? Är inte det ett märke på massa olika produkter, i mitt skåp står maizena - såsredning och det är väl inte sån du menar??

Svar: Hej, maizena är majsmjöl och används ofta som redning. Så ja, det är det som det står "maizena - såsredning" på :) Lycka till!
bambi

#9 - Maria

Hej
Jag får inte till det med måtten riktigt. Vad menad egentligen med 2,3 dl mjukt smör. När jag tog små bitar som fick stå framme och mjukna så blev degen alldeles för torr. Vad kan jag ha gjort för fel? Jag lade till smör för att få ihop degen men då smälter de ut för mycket i ugnen.

Svar: Det är ju amerikanska mått och då blir det 1 cup. Men jag använde rumsvarmt smör coh tryckte ner det i måttet för att mäta upp det.
bambi