bambi

Italienska kycklingrullader med salami och mozzarella

En stor favorit här hemma, såååå god och sköter sig självt i ugnen. Jag har redan hunnit göra den två gånger under bara ett par veckor eftersom den är så underbart mumsig! Och barnen älskar salamin och mozzarellan inuti!

 


Ca 600 gram tvådelad kycklingfilé
1 förp salami
½ kruka basilika
1 förp mozzarella

 

Tomatsås
1 förp passerade tomater
1 dl grädde
2 msk kycklingfond
1 nypa socker
Salt och svartpeppar

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kyckling. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna med skarven neråt i en ugnsform.
3. Blanda passerade tomater, grädde, kycklingfond, och socker i en skål. Smaka av såsen med lite salt och peppar och häll den över kycklingrullarna. Sätt in i ugnen ca 35 min.

#1 - jenny - mammaliv i nashville

Åh vad jag har längtat & hoppats på att ett "jenny recept" skulle dyka upp här & detta är precis på pricken något hela familjen skulle älska! Yes! :)
tack tack!

#2 - Dad4Life

Makalöst som vanligt :)

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Kyckling och mozzarella är mina favoritingredienser