bambi

Kärleksmums - Spring Edition
Vem älskar inte kärleksmums? Inspirerad av Linda bakade jag dessa kärleksmums med en touch av vår. Om våren inte vill komma till mig så får jag väl omringas av andra vårtecken...
 
Jag brukar alltid göra mina kärleksmums med choklad med daim i och det blir sååååå gott! Ger verkligen den där extra touchen  :)
 
Fjärilarna gjorde jag utav sugarpaste. Jag använde mig utav Dr.Oetkers vita sockerpasta som finns i vanliga matbutiker och färgade sen den sen med lite lite röd karamellfärg (gick väldigt lätt). Och delade den sen i hälften och tillsatte lite lite blå karamellfärg för att den lila färgen. Sedan kavlade jag ut sockerpastan, använde mig utav barnens utstickare/utskärare som dom använder när dom leker med lera (diskade dom förstås först!), en blomma och en fjäril. Sen lät jag blommorna torka i en äggkartong (för att forma dom) över natten och fjärilarna lade jag på en stål kant så att dom skulle formas och torka.
 
Dessa är verkligen perfekta att bjuda på när man får fikabesök eller om man ska ta med fika till jobbet. Det blir många bitar och vem blir inte glad av dessa??
 
 
 

5 ägg

4 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

5 msk kakao

2 dl vatten

300 gr smör

200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)


1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt vatten och smält smör.

5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.

6. Strö över grovt hackad choklad

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.


Chokladglasyr

2 dl vispgrädde

2 msk espressokaffe

200 gr mörk choklad 70%

2 dl kokosflingor

Grön och gul karamellfärg


1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något

2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.

3. Häll kokosen i en påsen tillsammans med lite grönkaramellfärg och nån liten droppen gul karamellfärg. Skaka om tills färgen har fördelat sig jämt.

4. Strö över kokos och låt glasyren stelna

 
#1 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Åååh så gott. Ett tips är att smälta ner några bitar Bounty i glasyren :)

#2 - Världens bästa Maria

Så vårigt och fint! Själv sitter jag på kontoret och äntligen är det någorlunda varmt nog att ha fönstret öppet så att man kan höra folket på gågatan nedanför. Riktigt härligt faktiskt.

Ett litet tips för de som vill göra saker i sockerpasta osv är att kolla in Ebay. Både .se och .com (eller andra Ebay också för den delen). Där kan man fynda dekorationsverktyg riktigt billigt! Jag köpte blomformade utstickare och gjorde blommor till dotterns doptårta. Jättelätt och smidigt och mycket billigare än att köpa i butik eller Tradera.

#3 - Julia

Åh, vilken fin! Ser jättegod ut :)
Synd att min sambo inte gillar kokos. Jag älskar det! Finns det något man kan ha uppe på som blir nästan lika gott? :)

Svar: Strössel! Funkar lika bra :)
bambi

#4 - Caroline

Jag älskar kärleksmums och bakade det förra veckan när jag hade "kaffevecka" på jobbet. Kollegorna var lyriska och sa att det var det godaste kaka de någonsin ätit och att de också brukade baka dessa med aldrig riktigt lyckas. Då kunde jag sträcka på ryggen och känna mig lite små stolt! :)

#5 - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Jag älskar också kärleksmums, men mina brukar bli så kladdiga... Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel :D