bambi

La Boqueria - Barcelonas matmarknad
 
Vi bor nära Barcelonas kända matmarknad La Boqueria som ligger på La Rambla. Den anrika matmarknaden har funnits sedan medeltiden (!!) och dom som har sina små "butiker" inne på La Boqueria är 5:e eller 6:e generationen från den tiden. Det är omöjligt att köpa sig en plats eller "butik" där inne. Sen så kan man verkligen hitta ALLT där inne, från alla världens hörn. Jag såg saker som jag aldrig har sett förut där inne... 
 
 
Från början så ställde folk upp sina stånd utanför murarna för att slippa den dyra skatten, vilket syns här på den gamla målningen som finns vid La Ramla.
 
 
Här kan man verkligen se vart skinkan kommer ifrån, med hoven kvar och allt.
 
 
Skaldjur och fiskar finns i mängder, många som fortfarande lever och rör på sig! Krabbor, kräftor och räkor som rörde på sig.
 
 
Men sen fanns det även inävlsmat av alla dess slag... som hjärna, magsäckar (syns högst upp till höger på bilden här ovanför).
 
 
Eller vad sägs om en fårskalle?
 
 
Men det fanns även en massa trevliga färskpressade juice för 1 euro styck att köpa.
 
 
Eller glassar för 2 euro styck.
 
 
Detta var alltså marispan!! Så otroligt söta marsipanfigurer, lägg märke till kanelbullarna i övre raden!
#1 - Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Spännande att gå in i en sån affär och kika, men fy för inälvorna och fårhuvudena!

#2 - Caroline

Jag var riktigt nära att spy när bilden på fårskallarna dök upp. Fy! Marspianfigurerna däremot var riktigt fina :-)

#3 - Josefine

Åh vad roligt att få gå omkring på en sån där marknad. Älskar sånt! Dock lite läskigt med fårskallen. Inte mitt val av mat kanske, men marsipanen ser fantastisk ut! Hoppas du mår bättre nu och kan njuta av semestern. Det är så roligt att få läsa om er resa :-)

Kram!

#4 - Elin

Inte hoven. Klöven!

#5 - Freedomtravel

Vi missade faktisk den där matmarknaden, för när vi var där en söndag var det stängt. Men på Island har jag ätit fårskalle! Det är vanlig utflyktsmat där :)