Jag tänker ofta "i helgen vill jag lyxa till det med scones till frukosten" men sen blir det aldrig av... men nu så! Dessutom så gjorde jag dom extra lyxiga genom att riva ner ett äpple i degen och ha i lite kanel. Barnen ÄLSKADE dom! Äpplet ger lite lite sötma och kaneldoften sprider sig så härligt i hela köket. Sååååå gudomliga! Perfekta lyxen att unna sig en söndagmorgon, testa imorgon!
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 smör
1 ½ mjölk
1 äpple
1 krm kanel
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tärna ner smöret och finfördela det i mjölet.
4. Häll i mjölk och riv ner äpplet (jag skalade det först) och ha till sist i kanelen. Blanda allt väl.
5. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper (jag fick 5 st.) och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.