Förberedd bakelserna genom att baka vaniljcupcakes, men ha inte på frostingen utan låt den vara kvar i skålen:
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens
Vaniljfrosting
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
5. Gör under tiden frostingen. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
Tillbehör till kycklingarna:
Mandel (med skalet kvar)
Lakritssnören
Hallonsnören
Kokosflingor
ev. gul karamellfärg
Jag tyckte att det var enklast att visa monteringen av kycklingarn i en video, som ni ser här nedanför: