bambi

Salviakyckling med romanescosås
Oj, va mycket beröm jag fick av våra gäster för denna sås! Och den är egentligen superenkel att göra, sköter sig självt i ugnen och blir såååååååå god!
 
 
4 kycklingfiléer
½ kruka salvia
 
Romanescosås
2 röda paprikor
1 röd chili
3 tomater
2 vitlöksklyftor
100 g cashewnötter
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
½ dl olivolja
 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skölj och kärna ur paprika och chili. Skär sedan i mindre bitar. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnform och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Rosta sedan i ugnen i ca 20 minuter.
3. Skär några snitt på ovansidan av kycklingen och stick in 3-5 salviablad i varje filé. Salta och peppra. Stek sedan på medelhög värme tills filéerna är genomstekta.
4. Häll vinäger, vatten och olivolja i en kastrull. Ta ut de rostade grönsakerna ur ugnen och lägg dom i kastrullen. Koka upp och mixa till en sås, gärna med en stavmixer. Servera såsen varm till kycklingen och ris.
#1 - Dad4Life

Det där lät och såg smarrigt ut, även om jag personligen inte gillar såsen :)

#2 - Emmelie

Låter super gott! Måste testas :)

Jag måste fråga dig om du testat ett recept med kyckling med chesse doodles? Där marinerar man kyckligfile i ostbågepulver :)

#3 - Vardagsmat a la Jess

Mm, det lät jättegott! Det där är en sås jag faktiskt aldrig smakat förr.

#4 - Longevity - en blogg om hälsa

Det ser jättegott ut!

#5 - Anna

En fråga, rostar du nötterna också i ugnen?

Svar: Ja, dom är med i ugnen!
bambi