bambi

Svar på kommentar
 
Jag fick denna kommentar från Alice för två dagar sen och dessa frågor dyker upp då och då. Nej, vi äter verkligen inte upp allt som bakas. Dom senaste två grejerna Dr.Pepper kakan och Dulce de Leche Brownies tog maken med till jobbet. Jag tror att jag åt 1-2 bitar av varje kaka. Ibland tar jag med till mitt jobb och ibland tar maken med till sitt. Ibland tar vi med fika till släkt och vänner. 
 
Barnen smakar inte ens på allt jag bakar. Men när dom gör det så begränsar vi det till helgerna.
 
Sen när det kommer till mig så äter jag inte godis, chips eller ostbågar. Bakverk är mitt godis och dom enda sötsakerna som jag äter är bakverk eller choklad. Men visst tänker jag ofta på att jag nog är lite sockerberoende och att jag skulle nog behöva sockerdetoxa mig lite. Ska försöka ta tag i den biten snart, så fort tårtan i kylen är uppäten  ;)
 
Men nästa bak-recept (som är på gång) är faktiskt av den nyttigare sorten!  ;)
#1 - Fröken M

Mitt största intresse är att baka - gärna maffiga och söta bakverk, så jag förstår dig precis !
Dock är det väldigt sällan jag äter något själv, och inte grabbarna heller för den delen ( speciellt inte viggo som inte "tycker om" ) så det är oftast mina kollegor som får stå för ätandet :)
Kram

#2 - Lotte

Men vad skulle det spela för roll egentligen om ni åt allt själva då? Vem bestämmer vad som är lagom?

Sen kan jag tycka att det är väldigt enkelspårigt att anta att du bakat tre sorters bakverk på två dagar bara för att du bloggar om det under dessa två dagar. Kakorna kan du ha gjort för längesedan och sen o valt att publicera idag eller så har det ni inte smakat på/fikat på/bjudit på/gett bort lagts i frysen...

Nej, jag tycker inte du behöver förklara hur det ligger till (dvs "lugna" läsare med att ni knappt äter nåt) för det spelar ju ingen roll om du mölar i dig en plåt brownies själv då och då =) Och att låta barnen smaka "varje gång" ni bakar tror jag snarare lär dom att äta med måtta, kunna nöja sig med en smakbit, istället för att frossa en dag i veckan =) Oavsett så är ett sunt förhållande till mat (dvs att man äter UTAN skuldkänslor) viktigare än innehåll och kalorier i slutändan kan jag tycka.

Keep on baking! ;-)

Svar: Jo, så sant så! Jag kände inte att jag behövde förklara mig, men jag får den frågan rätt så ofta så därför kände jag att det var lika bra att göra ett inlägg av det hela :)
bambi

#3 - dianasdrömmar

Fniss, undrar hur vi skulle se ut om vi åt allt vi bakade..;)....själva bakandet är ju det roliga sen smakar jag nån bit.kramar och tack för igår alltid lika mysigt att se dig /Diana

#4 - Petra

Jag älskar också att baka. Men det är sällan jag äter mer än någon eller ett par bitar själv. Tycker att man blir mindre sugen på sötsakerna när man bakat själv. :) Men det brukar vara poppis att ta med till arbetsplatsen och vänner.