bambi

Vinnaren av Elodie Details setet!
Här kommer vinnaren av Elodie Details setet! Jag blev så berörd av hennes modiga son! 
 
 
Sofia
 
Först och främst vill jag tacka för all inspiration du ger mig som gör att jag vågar hjälpa min son att vara sig själv. För det andra så vill jag här skriva den kommentar som jag försökt skriva under inlägget om Elodietävlingen, men som av någon anledning ej kommer med - prövar därför såhär istället!
 

Härom morgonen när jag och min snart 3 åriga åriga son gjorde oss redo för förskolan så brast han plötsligt i gråt och sade att han inte ville gå dit. Jag trodde att det bara var lite vanligt trots det handlade om så jag kämpade på och försökte uppmuntra honom. Men så plötsligt så börjar han berätta om "dom stora grabbarna" och att "dom är läskiga". Han namnger vilka barn det handlar om och säger att han pga dom inte vågar gå till förskolan. Jag säger att han och jag går dit tillsammans och pratar med fröknarna och sedan får han stanna om det känns bra, annars får han följa med mig och lillasyster hem igen, det går han med på.

 

Väl på förskolan berättar jag för pedagogerna vad sonen sagt och frågar om dom vet vad detta beror på. Då uppenbarar sig en hemsk historia som alltså ingen av pedagogerna delat med sig till oss tidigare! De senaste veckorna hade tydligen "de stora grabbarna" varit otroligt elaka mot min son. Dels så har han en medfödd sjukdom som gör att han inte orkar lika mycket som andra, blir tröttare osv och därför måste åka vagn ibland. Detta hade dom alltså retat honom för och skrattat och sagt att han var en bebis som fortfarande åkte vagn.

 

Utöver denna sjukdom så är sonen världens underbaraste, hjärtligaste och gladaste barn som gärna visar sin personlighet genom sina kläder. Han älskar färgglada kläder (helst rosa och gula) och vill endast handla på "tjejavdelningen" då det där finns kläder med hjärtan, blommor och djur som han så gärna vill ha, Ser han något på "pojkavdelningen", t.ex. spindelmannentryck så ryggar han tillbaka och säger att det är läskigt. Detta har vi nu förstått att det kommer ifrån att dessa barnen på förskolan klär ut sig till spindelmannen och "är dumma", pedagogerna berättade att sonen alltid blir rädd när dom tar på sig denna dräkt så de leker mer våldsamt då.

 

Och här kommer nästa händelse som pedagogerna berättar (återigen för första gången!). Härom dagen hade sonen tvättat händerna ensam på toaletten, då hade en av dessa större kompisar låst in honom på toaletten och där hade han alltså suttit och gråtit ensam, dom vet ej hur länge. En annan dag hade samma "kompis" slagit honom i ryggen när han stod och tvättade händerna.

 

Men detta var inte nog, i förrgår kom sonen hem och grät och berättade att en av dessa killar hade spottat honom i ansiktet! Jag tröstade sonen och frågade om han visste varför han hade gjort det? Då kom svaret som gjorde så himla ont: "För att jag har tjejkläder".

 

Trots detta så har sonen inte alls "givit med sig", utan fortsätter varje morgon att välja de kläder han älskar allra mest. Och vi har såklart pratat med honom om allt detta och förklarat att det är dom som är ute och cyklar som inte förstår att alla kan ha alla sorters kläder, bara man trivs själv!

 

Nu blev detta långt, men slutklämmen kommer här: Jag har aldrig tävlat på bloggar och hade inte tänkt det denna gången heller, men när jag läste detta inlägget så såg sonen bilden på vagnen med "Apple-of-my-eye överdraget" och utbrast: "DEN önskar jag mig i present!" (Vi har börjar prata om hans födelsedag). Och då kände jag mig så stolt och tänkte att JA, klart du ska ha dessa underbart fina detaljer att sätta på vagnen!

 

Återigen, tack för din inspiration, tack vare den så vågar både jag och min son att gå emot strömmen! :)

 

Vänliga hälsningar Sofia

 


 

Grattis Sofia!  :)

 

P.S. Ni kan fortfarande tävla om checkar från Arla och en SodaStream!

#1 - Shamandalie

Åh, suck. Så ledsen jag blir för den lilles skull att han ska bli så utsatt bara för att han inte vill vara "som alla andra". Klart att han ska få ha färgglada kläder! Sedan att han numera är rädd för Spindelmannen pga de större pojkarnas våldsamma lekar iförda sådana dräkter säger en hel del om uppfostran av barn idag tycker jag... Usch.
Men ändå så fina tankar från hennes son och från mamman som gör att det ändå känns så bra inombords :) Tack till Sofia för att du delade med dig!

Annars vill jag bara tacka för en bra blogg också!

#2 - Reggi

Jag blir uppröd när jag läser vad hon skriver att hon fick hör det för första gången när hon tog upp de. Usch fy att de finns sådana pedagoger, de är något man tar upp med föräldrarna på en gång. Men jag tycker de är starkt va han att vill ha de kläderna och de är inge fel med alls. Alla barn ska få ha på sig vilka kläder dem än vill ha.

Grattis till vinsten Sofia det är ni värda :) <3

#3 - Lesthis gothworld

Underbart att läsa om en så modig unge och bra mamma, men jag blir verkligen ledsen av att tänka på hur elaka barn kan vara mot andra barn :/

#4 - Lexie

Vilken modig pojke med självkänsla, hoppas att allt löser sig för honom.

#5 - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Jag blir alldeles ledsen när jag läser det här... Stackars modiga kille! Tänk va barn(och vuxna!) kan vara taskiga pga kläder och färger!!

Verkligen rätt vinnare! Fortsätt som du gör Sofia och jag hoppas verkligen att din son får det lättare, för inget barn ska behöva ha det sådär på förskolan, varken pga kläder eller färger eller vad det nu kan vara.

#6 - Petra

Usch, jag känner starkt att uppfostran av barn och då speciellt pojkar måste förändras åt det mer empatiska hållet. Alla ska respekteras och accepteras hur man än är.

#7 - Sandra - nykär och nagellacksnörd

Fy vad arg jag blir, vilket hemskt beteende av de där barnen! Kram till Sofia och hennes modige son, hoppas han orkar fortsätta stå upp för sig själv! Han är ju ashäftig!

#8 - Jenny Sjöberg

Vilken fin liten kille som råkat ut för så många tråkiga saker. Hoppas verkligen att skolan kommer till rätta med det här så killen slipper vara rädd för att fortsätta att vara den han är.

#9 - Julia

Sorgligt att man aldrig kan få bli accepterad för den man är! Otroligt stark pojke som står på sig! Och jag blir riktigt irriterad när förskolan försöker mörka det hela..inte okej när ett barn far illa. Värdig vinnare!

#10 - Longevity - en blogg om hälsa

Det är ju helt sanslöst att det börjar redan när de är så små! Tyvärr tror jag att det inte tas på lika stort allvar på dagis för man tänker att så små barn inte har några baktankar med sitt agerande utan likosm bara busar utan att tänka och därmed är det mer ok.
Jag tror att barn förstår mer än vad man tror redan i de åldrarna och därmed desto viktigare att börja prata med barnen om mobbing och konsekvenser av det redan när de är så små

#11 - Millan

Vad arg jag blir på förskolepersonalen som inte har tagit upp detta på eget bevåg!

Grattis till vinsten Sofia och grattis till att du har en son som vill vara sig själv trots andras åsikter!

#12 - michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

kunde inte tänka mig en mer värdig vinnare ♥ önskar denna underbara lilla kille allt mod och styrka att fortsätta våga vara den han är. heja honom!

#13 - Camilla

Måste först säga GRATTIS till Sofia och hennes son, helt rätt vinnare..

Sen måste jag säga att jag är helt chockad över de förskole pedagoger som din son har. Det är inte klokt att ni inte fått reda på vad som försegår på er sons avdelning och med er son.
Jag arbetar själv som förskole pedagog och vet att alla förskolor måste arbeta med en likabehandlingplan och mot kränking av barn de ska ni ha blivit informerade om av förskolan. Händer det något ska samtliga personer bli informerade och man ska göra upp handlingplaner för detta.. Har er förskola inget sånt kan ni anmäla till skolverket. Men jag skulle i första hand ta upp detta med förskolechefen och verkligen berätta hur besvikna ni är över det som inträffat.. Det är hemskt, det får inte gå så långt.. Fy..
Men var STOLT över din son han verkar vara en riktigt stark kille som till slut inte orkade mer.. Han kommer att gå långt här i livet..

Många Kramar från mig och Grattis igen.

#14 - Mamma i Stan

Nej! Gud vad förbannad jag blir! Det var länge sen jag grät så här mycket. Kan inte med ord beskriva vad jag känner och vill krama om er, du fina mamma och du fina lilla pojke. Det här är verkligen inte okej, och så himla konstigt att förskolan inte tagit upp det här. Jag hade blivit helt galen. Samla styrka, stå på dig och massa stora, varma kramar till er.