bambi

Min nya trenchcoat från Mom2Mom!
Bilder från när vi var i Fjärilshuset i söndags
 
Jag har länge velat ha en trenchcoat. Det känns som dom passar till allt och är så användbara i alla situationer. Jag fick hem denna trenchcoat från Mom2Mom som har så mycket snygga detaljer. Snyggt knytband i midjan, stora knappar och lite rynk vid axlarna.
 
 
Det som är så häftigt med jackan är att den även kan användas när man är gravid. Det är Mom2Moms idé att man ska kunna fortsätta och använda sina mammakläder även efter graviditeten. Jag minns att jag bara slängde alla mina mamamkläder som jag hade, för dom gick ju inte att ha senare. Detta gjorde också att man inte gärna ville köpa dyra mammakläder, som man ändå skulle bara använda ett par månader. Så det var lite halvdanna kläder som man drog på sig under graviditeten. Jag gillar i allafall idén att man kan fortsätta och använda kläderna senare också. 
Från en stolt bloggare
 
God morgon fina bloggläsare! Ni ska veta hur svårt jag har att sova nuförtiden! Förutom förkylningen så har jag tusen tankar som snurrar i huvudet. För ett tag sen så hände en sak som verkligen kan förändra våra liv och jag kan inte sluta och tänka på och fundera på hur vi ska göra. Det är väldigt spännande!!! Men jag kan inte riktigt berätta något innan allt är klart  :)
 
Sen händer det hela tiden nya roliga saker med bloggen. Ni ska veta att jag är så glad och tacksam för att ni läser min blogg! Ibland skäms jag när jag berättar för nya bekanta att "jag är bloggare" men nej, det ska jag sluta med! Jag ska vara stolt över bloggen som jag själv har byggt upp. Det är faktiskt något jag har skapat helt på egen hand och lagt mycket tid och energi i det. Borde jag inte vara stolt då? Varför ska det kännas larvigt att klassa sig som bloggare? Nej, inget mer sånt!
 
Ha en underbar fredag nu! 
Läxor kan öka segregationen
Jag lyssnade på radio här om dagen och det var en forskare inom pedagogik som pratade om detta med hemläxor. Oftast så ser vi läxor som ett måste, men egentligen så visar forskningen att det gör väldigt lite skillnad. Det kan till och med vara negativt i den bemärkelsen att det kan öka segregationen.
 
För om eleven inte förstod så mycket av lektionen och sen blir hemskickad med en läxa som bygger på lektionen som hen inte förstod något om... ja, då förstår ni att eleven kommer kanske inte förstå så mycket mer hemma - på egen hand. Detta kan göra att eleven känner sig ännu mer misslyckad och dum. En del elever kan förstås få hjälp av sina föräldrar hemma, men vilka föräldrar är det oftast som kan hjälpa till (själv förstå läxan och förklara)... jo, högutbildade föräldrar. 
 
Detta har jag faktiskt inte ens tänkt på, så det var verkligen en ögonöppnare för mig och det kommer få mig att tänka mig för när det gäller val av läxor. Nu så ger jag mestadels såna läxor där eleverna ska läsa i sina romaner men ibland blir det lite andra saker.
 
Jag som har sett fram emot att få hjälpa barnen med läxor och jag fick veta att läxor på låg- och viss del även mellanstadiet är helt meningslösa enligt forskning. Det enda som dom kan vara bra för är att få in vanan att plugga hemma.