bambi

Årets första dopp i Tanto och stoltaste 4½-åringen
 
Idag blev det utflykt till Tantolunden här på Söder. Vi är i Tanto mycket under somrarna då det finns en mysig liten badplats och gott om grönområden. Det finns även en stor lekpark med bland annat en stor drake.
 
 
Vi hade med oss goda köttfärspiroger som vi åt till lunch nere vid vattnet.
 
 
Till efterrätt hade vi med oss blåbärskaka och färska hallon! Mums!
 
 
Det är viktigt att låta barn få kladda! Leah gjorde "geggamoja" och "bakade bullar", passande nog så hade hon en klänning på sig från Geggamoja... haha...
 
 
Maken stod för årets första dopp. Det fanns inte en chans att jag skulle doppa mig! Fy tusan va kallt det var i vattnet (som ni ser på bilderna så var det inte så många andra som badade) och maken klagade på händer och fötter som domnade.
 
 
Efter ett tag så sa Zack att han var fortfarande lite hungrig. Det fanns en korvgubbe lite längre bort så jag gav Zack pengar och sa att han kunde gå bort och köpa korv helt själv. Vi såg hela tiden honom men han var såååååå stolt när han kom tillbaka och hade köpt en korv med bröd HELT SJÄLV för första gången. Han vill gärna göra saker på egen hand och det känns bra att boosta hans självförtroende lite genom såna här små saker. Han är rätt så blyg annars så just såna här "uppdrag" tror jag är nyttiga för honom.
#1 - Hondjur

Men ååh..duktiga killen! :) Jag inser när jag ser andra och andras barn vilken ehm..hönsig mamma jag är :) Men ja, det är nog på gott och ont :)

Och maken.. doppade han hela sig eller bara det vi ser på bilden? :p Strongt! Snart dags här med! ;)

Ha en fin helg!

Svar: Han doppade hela sig :)
bambi

#2 - Rita

Jag har alltid tyckt att dina barn liknar dig så mycket, men på den sista bilden ser man faktiskt att Zack liknar sin pappa också! Jag har alltid gjort så som du med Zack och varmkorven, dvs pushat mina barn till att våga mer och mer. Det har stärkt dem jättemycket och nu tror de på sig själva!

#3 - Karin

Modigt :) Jag tror också det är bra att ge dom små uppdrag så där...dom blir ju så stolta sen :)

Jag har alltid tyckt att barnen varit så lika dej men bilden på Zack med korven är han väldigt lik sin far! Kul att se likheter sådär tycker jag!

Hoppas att ni får en bra helg :)

#4 - Nadja familj, skor, shopping, event

Jag låter ofta min son få göra sådana små saker själv. Tex köpa korv eller glass själv på stranden. Be om vatten på restaurang osv och han är oftast lite modigare än andra barn när det gäller att be om saker.

#5 - dianasdrömmar

Vilken mysig dag :) och modig make..hua stor kram Diana

#6 - Hanna Karlsson

Vilken härlig dag ni haft!

#7 - Elin

Åh, så mysigt ni verkar ha haft. Här (Gällivare) ligger fortfarande snön kvar...i massor. =/
Modig Zack var...och maken också :P

#8 - Paula´s Blogg

Vilken härlig dag! Oj, vad maken var modig!
Ha en härlig helg!

Kram

#9 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Det är så roligt att se hur otroligt mycket barnen "växer" av att få göra saker på egen hand. Maja har fått gå till affären och handla ägg när jag glömde det och hela hon sken som en sol då.

#10 - britta bloggar

Åh fy så kallt att bada! Men jag tror också att såna där smågrejer är bra för att boosta självkänslan hos de små!