bambi

Blueberry buckle - en fantastisk god blåbärskaka!!
Här kommer ett super recept! Denna kaka har allt, den är som en smulpaj med sockerkaka med supersmaskiga blåbär. Maken ÄLSKADE denna och åt nästan upp alla själv, haha, men han är så glad så fort jag inte bakar något med en massa choklad (vilket han tycker att jag alltid gör).
 
Denna kaka påminner även lite om tårtan jag bakade till Zacks 4-års kalas - Blueberry crumble cake - som även den hade crumble ovanpå (som blir som smulorna i en smulpaj).
 
 
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
250 g blåbär, färska
1 msk potatismjöl
 
Crumble
100 g smör, kallt
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3 msk socker
1 msk kanel
en nypa salt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och ställ åt sidan. 
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
4. Tillsätt sedan smör och gräddfil. Rör smeten slät och häll ut hälften i en smord och bröad form (ca 20 x 25 cm).
5. Fördela blåbären över smeten och pudra över potatismjölet. Bred ut resterande smet över blåbären.
6. Crumble: Nyp ihop alla ingredienser och strö ut över kakan.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Pudra över lite florsocker och ät tillsammans med vaniljsås eller glass.
#1 - Tessa.

Jag har precis bakat denna och den gick verkligen hem hos oss! Mannen har slevat i sig mängder av den ;)