bambi

Början av en rolig vecka och månadsgivare
Om det är nån vecka ni ska kika in här varje dag så är det denna vecka! Det blir ett nytt recept varje dag denna vecka, kör nog varannan dag ett matrecept och varannan dag ett bakrecept och idag fick ni ju det goda receptet på chokladcupcakes med hallonmarängfrosting!
 
Varje månad ger vi en slant till Röda Korset men jag har länge känt att det är kanske dags att byta organisation som vi är månadsgivare till. Jag känner speciellt så när jag ser klipp som denna  :(
 
 
 
Är ni månadsgivare till någon speciell organisation?
#1 - Lex

Är månadsgivare till Plan Sverige och deras flickfadder projekt, det känns väldigt bra.

#2 - Dolce Bambini

Ej månadsgivare men skänker till och handlar i barncancerfondens butik lite nu och då.

#3 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Vi är med i en kyrka och skänker lite pengar dit varje månad som bland annat går till välgörenhetsarbete i andra längder.

#4 - Hanna E

Jag har precis blivit månadsgivare och fadder till en flicka i Ghana som heter Comfort genom just SOS Barnbyar.
Jag har tidigare också varit månadsgivare till SOS Barnbyar och hade då ett fadderbarn i norra Indien. Han bodde i en barnby som bara bestod av barn som var exiltibetaner.
Det jag gillar med att vara fadder är att det blir så konkret, du får information om barnet eller byn du är fadder åt.
Jag valde det upplägget för att få in en förståelse hos barnen att det finns de som inte har så bra som vi har det. Då kan vi prata om Comfort och hur hon har det utifrån de brev vi får om henner och från henne. De kan rita teckningar till henne som vi skickar till hennes födelsedag (som för övrigt är samma dag som min man fyller år) eller andra gånger.

När barnen blir äldre kan jag tänka mig att skänka till organisationer som där det inte blir lika konkret som i det här fallet, exv BRIS.