bambi

En fullspäckad måndag med en trevlig avslutning!
Tokiga Leah som överraskade imorse med att hon hade satt en massa klistermärken på sin pyjamas?!? Haha...
 
 
Puh, måndagar och tisdagar är verkligen fullt upp för mig! Ännu mer nu med nationella proven och exams för IB-eleverna. Jag fastnade i hissen på jobbet - som vanligt. Har även haft mycket att göra med återbesök och blodprover, vilket det alltid är kring årsdagen av mitt cancerbesked. Men också kontakt med mitt försäkringsbolag. Jag kan verkligen rekommendera alla att ha en sjukförsäkring! För man vet aldrig när man kan behöva det och när man väl behöver det så är det verkligen guldvärt att ha det. Man slipper bekymmra sig för hur man drabbas ekonomiskt och det blir inte lika tungt att bli sjukskriven.
 
Dagen fick en ganska trevlig "avslutning" med sommarfest på barnens förskola. Med maskerad, korvgrillning, fiskdamm och så mycket annat roligt!
 
Så här fina fiskdammspåsar fick barnen med sig hem! 
 
Efter ungefär en timme av kalasande så märktes det rätt så tydligt på 2 och 3-åringarna att det räckte med socker, bus och lek - detta gällde även min 3-åring!
 
#1 - Mia - träning och småbarnsliv

Vilken härlig sommarfest de hade ordnat!

#2 - Marie

Vad härligt!

Hur ser du på matfusk? Är du med i facebookgruppen Matfusket? Skrämmande tycker jag att läsa vad socker gör med våra hjärnor och kroppar och framför allt barns kroppar. Men även alla dessa tillsatser som finns i allt man köper. Exvis i vissa sorters grädde finns ett cancerframkallande ämne. Märker du något av elever som äter dåligt och har sämre koncentrationsförmåga, inlärning mm? Diskuteras någonsin kost?

Jag tycker det är ledsamt att se vilken mat de får i skolan, bara en massa snabba kolhydrater och annan trist mat. Så klart följer de Livsmedelsverkets riktlinjer, men dessa är ju så fel som de bara kan vara. Dessutom jobbigt att se en av sonens kompisar som har svårt att koncentrera sig och som endast trycker i sig socker i olika former.

Svar: Många av mina elever äter inte ens lunchen i skolan för att dom tycker att den är så dålig! Jag har även tagit upp detta med att barnen på förskolan får lättmargarin och lättmjölk, men då säger dom ju bara att dom följer Livsmedelsverkets riktlinjer och jag håller med om att det inte känns bra! Men jag tänker att Zack och Leah åtminstone får riktig smör och mjölk här hemma. Men så är det säkert inte för alla barn, många litar nog på Livsmedelsverket.
bambi

#3 - Marie-Louise

Vad härligt det såg ut :) med allt fint bakat och all lek :) Kram

#4 - Towis

Smart att ha avslutning i maj, vi har oftast i juni och då är det många som inte kan, har gått på seemster etc

#5 - ::Ulle::

Mysig sommarfest! Visst är det mycket nu, den här tiden på året. Det känns som att man springer efter en boll som rullar snabbare och snabbare. :D

Vad skönt att du har en sjukförsäkring. Det är ganska få förunnat att kunna ha det, eller åtminstone få ut pengar i från den. Jag har inte ens fått teckna en sådan försäkring då min sjukdom är medfödd. Sjukdomen är ärftlig så barnens försäkringar innehåller mängder av klausuler och ger i stort sett bara ersättning vid dödsfall. :(

#6 - Millan - två små och mamma mu

Vilken jättemysig fest, kul när de hittar på saker på förskolan :)