Kaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl (90 g) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör
1. Sätt på ugnen på 150 grader. Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
5. Chokladtryffel: Hacka chokladen fint.
6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.
7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till serveringen.