bambi

Favorit i repris - Browniesandwichar
Jag måste ta och göra såna här browniesandwichar snart igen. Dom var sååååå goda! Jag gillar också att man kan "uppgradera" dom till en lyxig efterrät med lite glass och färska bär eller så kan man äta dom som dom är!  :)
 
Dessa browniesandwichar är som en brownie med chokladtryffel i mitten! Supergoda som dom är men ännu godare med en kula glass till  :)
 
 
 

Kaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl (90 g) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

 

Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör

 

1. Sätt på ugnen på 150 grader. Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret.

3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.

5. Chokladtryffel: Hacka chokladen fint.

6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.

7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till serveringen.

 

 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Annster

Nisse är underbar! :)

Det där så riktigt gott ut ^^

#2 - ✫ Fru Eriksson

Mummsigt & såå vackra foto..
Tack för Receptet/Kram Annmi

#3 - ladydahmers.blogg.se

FY HELVETE VA GOTT

#4 - Carolina

Sv: Åh tack snälla! Pannkakstårta lät inte heller helt fel. ;-)

Och dessa browniesandwichar - OMG!! Måste testas! :-)

#5 - Karin

Åh det ser ju farligt gott ut! Ser väldigt fint ut när du lagt upp kakorna tillsammans med glass och bär, måste jag testa som efterrätt nästa gång.

#6 - kaffemorsan

Det där såg banne mig farligt gott ut! Borde en sugarjunkie som mig älska!

#7 - Hundmorsan

Herre jösses så gott det ser ut! Önskar jag kunde baka :-)

#8 - Rosita

Ser mer än god ut! Måste nog prova den till söndagens lunchbjudning.

Hälsningar Rosita

#9 - Katja

Jag brukar göra en vanlig kladdkaka och sen tryffeln efter ditt recept ovan och bre på, så gott och snabbt gjort om man är lite lat och inte orkar vika o ha sig ;)

#10 - dianasdrömmar

Men mums måste jag testa :) kram Diana

#11 - Elina

Oj så goda dom såg ut att vara, galet goda!! Och angående "vårspringet", det ärnågonting förskolan anordnar år efter år och barnen verkligen älskar det. Och det är ju en rolig grej så det förstår jag absolut. Ha en fin dag, kraam

#12 - Fröken M - Vinn en Skip Hop Zoo Pack

Mums va gott ! Här fyller mannen år om ett par veckor så det börjar bli dags att baka godsaker och fylla frysen inför det :)

#13 - Andrea

Alltså jag avlider så goda kakrecept du lägger upp. Lyckost dina barn och alla andra i din närhet. Nu måste jag tänka på något äckligt för jag har sockerdetox...