bambi

Hallonpavlova
För ca tio år sen när jag började intressera mig för bakning så var min favorit grej att baka hallonpavlova! Jag tog med ett par stycken till mitt första lärarjobb kommer jag ihåg och dom var såååååå populära och det var lite grann startskottet för mitt bakintresse.
 
Och om man inte är så van vid att baka så är just hallonpavlova en prefekt grej att börja med. Den är enkel att göra men ser lite avancerad ut och smakar ljuvligt! Det är som en jättestor chokladmaräng med grädde och färska hallon... hur oemotståndligt är inte det??
 
Det har blivit många hallonpavlovar genom åren för min del och om ni testar en så förstår ni varför!!
 
 
6 äggvitor 
3.25 dl socker 
3 msk kakaopulver 
1 tsk balsamvinäger 
50 g mörk choklad, finhackad 

5 dl vispgrädde 
500 g hallon, färska
2 msk mörk choklad, grovriven
 
 

1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita mitt på pappret en cirkel på cirka 23 cm i diameter.

2. Vispa sedan äggvitorna tills de börjar bilda toppar. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen är styv och glansig. Häll ned den siktade kakaon och den hackade chokladen. Tillsätt också vinägern och vänd ned alltsammans tills chokladen har blandat sig helt med smeten.

3. Bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret och stryk den jämn. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader. Grädda i cirka en timme. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen helt har svalnat.

4. När det är dags att servera stjälper du upp marängen på ett stort fat. Vispa grädden luftig och bred ut den på toppen av marängen. Ha hallonen ovanpå grädden och hyvla chokladspån över hallonen. 

#1 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Måste prova, min sambo älskar maräng :)

#2 - Anna/Frostis

Schmack! Det här sitter som handen i handsken! Älskar recept, som inte är omständigt och som inte kräver sjuttielva olika ingredienser. Denna hallonpavlova är helt min melodi, åker på "att provbaka"-listan!

#3 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Låter smaskens. Ska prova i sommar när vi har hallon på vår hallonbuske! vågar inte använda frysta bär från affären nu när de pratar så mycket om hepatit.

#4 - My

Tack för tipset på denna smarriga efterrätt. Det fanns inte en smula kvar efter vi bjudit svärföräldrarna och mannens brors familj. En stor hit med andra ord :D

#5 - Sandra

Min maräng blev krispig på utsidan men seg och kladdig inuti trots att jag följde receptet, ska den vara så?

Svar: Ja, lite så blir den ju. Lite seg inuti, speciellt i mitten.
bambi