bambi

Lyxfika hos Ladurée - macarons in the sun
 
För några dagar sen så var jag exklusivt inbjuden till en liten fika hos Laudurée för att testa deras nya uteservering (ni ser Elsa Billgren i rosa klänning - hon var supertrevlig!). Laudurée är macaronens mecka. Alla deras macarons bakas i Paris och flygs frusna hit för att sen tinas upp sakta under 24 timmar. Dom har tillverkat macarons sen 1862 så dom är verkligen proffs på det!
 
 
 
Det var underbart att få sitta i solen och njuta av deras läckerheter. Allt avnjuts på deras exklusiva porslin som dom själva tillverkar. Många har frågat om det inte går att köpa deras porslin, men det går det alltså inte!
 
 
Dom har även en liten glassmeny med helt underbara smaker och glassen serveras i fina silverkupor.
 
 
 
Jag valde smörkolaglass med lite havssalt, gudomligt gott! Till det så drack jag Marie Antoinette te, alla deras téer är väldigt smakrika och dom har satsat lite extra på just téerna (men dom har även kaffe).
 
 
 
Man kan även köpa hem te i fina askar.
 
 
Inne i butiken får man absolut inte fotografera annars, men just denna dag fick vi ta några foton inne i butiken. Alla dessa "regler" kommer uppifrån huvudkontoret i frankrike och just såna här regler är något som är vanligt i frankrike. Man har t.ex. aldrig rea eller extrapris för man vill inte sänka sitt varumärke, något som andra franska varumärken också anammar (t.ex. Louis Vuitton).
 
 
 
Jag älskar alla vackra askar och band! Vi fick berättat för oss att det är många som samlar på dessa askar. En kvinna har samlat på askar från Ladurée i över 30 år.
 
 
 
Dessa nyckelringar tyckte jag var gudomligt söta!
 
 
Påsarna är egentligen kylväskor, perfekta till pick-nicken eller när man handlar matvaror.
 
 
Härliga doftljus - står högt upp på min önskelista!
#1 - ladydahmers.blogg.se

*skrikgråter*

Svar: Jag gjorde desamma!!!
bambi

#2 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

AAAAVIS, jag ville ju också vara inbjuden.....*skriker*

#3 - Fröken svår- mamma till tjejen och mini

Ååhh ser helt underbart ut!

#4 - Dolce Bambini

oj himmel, jag skulle knappt våga dricka ur porslinet, tänk om man tappade det....ryser. Men underbart fint är det..... <3