bambi

Strandtips och vinn vändbara solhattar från Polarn och Pyret!
 
Snart dags för sommar och sol och jag tänkte bjuda med mig av mina bästa tips när det gäller barn och sol och bad!
 
* Smörj in barnen ordentligt! Gärna innan man går iväg så kan man låta det torka in innan man klär på dom. Ta med extra solskydd för att bättre på under dagen!!
* Solskyddsdräkter är perfekt för mindre barn eller när man åker utomlands! När vi var i Thailand i två månader så hade båda barnen solskyddsdräkter alltid när vi badade!
* Glöm inte vattnet! Det är viktigt att dricka mycket när man är i solen och extra mycket om man springer runt och leker!
* När vi badar här hemma i Sverige så brukar barnen ha likadana badbyxor. Polarn och Pyrets röd-randiga badbyxor är verkligen superfina och unisex! *gilla*
* Sen så föredrar jag solhatt över keps, då även nacken skyddas när barnen har solhatt. Denna fina randiga och vändbara solhatt är en favorit!
 
 
Barnen fick hem varsin solhatt från Polarn o. Pyret. I år så har dom vändbara solhattar, vilket är ju genialiskt! Det blir en fin konstrast-insida på hatten och så kan man växla färg beroende på humör eller outfit!
 
I vinstpotten finns tre solhattar - en solhatt i följande färg/stl; röd/rosa i stl 48 (passar 9mån-2 år), grön/blå i stl 52 (passar 2-5 år) och mörkblå/grön i stl 58 (passar 10-12 år). 
 
Allt du behöver göra för att vara med och tävla om någon av solhattarna är att dela med dig av ditt bästa strandtips i kommentarsfältet. Ange också vilken solhatt du önskar att vinna! Tävlingen avslutas 31 maj!
#1 - N

Mitt bästa strandtips är att ta en gammal t-shirt och klippa av "mag-delen", då har man ett plagg som skyddar de känsliga axlarna men barnet kan fortfarande sitta i vattenbrynet utan att bli blöt :) Hoppas på att vinna en mörkblå/grön solhatt i stl 58 till min dotter :)

#2 - Hanna E

Solhattarna är jättebra, det enda som är dåligt när de är vändbara är att de inte går att märka och eftersom de är så fina vill jag gärna ha med dem tillbaka hem. Det brukar bli lättare när det är märkta.

Tyvärr så vägrar mina barn solhatt sedan förra året, vi försökte få storebror att föregå med gott exempel så att lillebror skulle vilja ha solhatt. Enda gång som han inte gör som storebror.

#3 - Fröken M

Mitt bästa strandtips är att frysa vatten eller saft i halvliters pet flaskor. Stoppa dem i kylväskan så håller sig den andra maten kall, och man kan dricka iskall dricka hela dagen allt efter att saften/vattnet smälter !

Vi önskar oss den blå/gröna hatten, den skulle bli jätte fin på Viggo !

Kram Fröken M

#4 - Elisabeth Öberg

♦Frys petflaskor med vatten, så har man vatten att dricka hela dagen (viktigt med vätska)
♦Fryst ananas är jättegott och läskande att äta i värmen.
♦Smörj in hela familjen hemma, låt det sjunka in och ta på solskyddskläder. Skönt att inte behöva få all sand fastklibbad på en gång. Men glöm ej att smörja efter bad :-)
♦Tag med solskydd, parasoll eller soltält.
♦Tag med hinkar och spadar, det är superskoj att bygga sandslott (för både barn och vuxna) :-)

Vår storkille skulle behöva en solhatt, han bränner öronen hela tiden i sin keps (fastän att vi smörjer), så mörkblå/grön i stl 58 (passar 10-12 år) skulle vi önska oss

Håller alla tummar,
Kram! :-)

#5 - Mamman till L & L

Mitt bästa strandtips är att skippa alla kemikaliefyllda solkrämer och hellre ta på barnet en tunnare tunika, alternativt leta upp en solskyddskräm som släpper igenom UVA-strålingen (vilken bildar d-vitaminer)Ju mer hud som exponeras för solen desto mer får barnet i sig viktiga vitaminer från solljuset! Dock ska man alltid undvika brännskador och därav är det bäst att hålla strandutflykter till eftermiddagarna istället för när solen står som högst.

Skulle gärna vilja vinna en grön/blå!

#6 - Anna - Mamma till E och bebis i magen

Mitt bästa strandtips är att tänka på att solen tar i skuggan med, så det är viktigt att smörja in även små barn som endast är i skuggan. Ett uv tält är perfekt att ha med sig där barnen kan vara lite för att bli skyddade från solen. När man badar så tar solen extra bra, viktigt att smörja in både före och efter och viktigast av allt är att smörja smörja, tyvärr vet inte många hur farlig solen är =(

Jag skulle jättegärna vilja vinna den rosa till dottern som ej tåler solen.

#7 - Malin

Mitt tips är ett mattips. Pastasallad är en räddare för hungriga små magar. Vi brukar köra en pasta sallad på valfri pasta, körsbärstomater, gurka, majs, fetaost och lite ruccolasallad. Detta blandas i en 2-liter gb-glasslåda, lätt att ta med sig och det finna alltid något som alla äter i salladen.

Jag skulle vilja vinna solhatten i storlek 2-5 är blå/grön.

#8 - Dessie - Mamma till ett hjärtebarn & en femkilosbebis

Jag tävlar gärna om en grön/blå! Kevin har en och Alicia hade blivit glad för en likadan!

Mitt bästa strandtips är att ta med frysta vattenflaskor! Man stannar länge och kylväskan håller inte allt iskallt! hur gott är det med varmt vatten? Minst 2 liter ska man få i sig per dygn och då är det godast med iiiiiiskallt :)
Kraam!

#9 - Linnea

Mitt bästa strandtips är att ta med en frisbee! Vi vuxna blir som barn på nytt, vi får slänga oss i vattnet för att fånga frisbeen och leka sådär ohämmat som barn ofta gör, men som vuxna av någon anledning ofta slutar med...

Jag tävlar gärna om en röd/rosa solhatt. Den skulle jag ge till min systerson Julius! Mer rosa till folket!

/Linnea

#10 - Beatrice, en tvåbarnsmamma

Den röd/rosa till dottern skulle bli perfekt!
Mitt bästa strandtips?
Ta med vänner, picknick, vatten, strandleksaker och olika solskydd. Då kan man njuta hela dagen :)

#11 - Anonym

Mitt bästa strandtips är att ta med vattenmelon. Visst det blir kletigt och geggigt (tack och lov finns ju vatten nära). Men det är så läskande gott och ibland kan det ju vara lite svårt att få i barnen vätska.

Jag skulle antingen vilja vinna en grön/blå i stl 52 till min yngsta eller den mörkblå/grön i stl 58 (passar 10-12 år) till min äldsta

#12 - Sara C

Hej!

Mitt bästa strandtips är att ta med ett parasoll. Det är lätt att flytta dit barnet hittar en rolig plats att leka med exempelvis hink och spade och det är perfekt att förvara maten under. Jag själv som försöker undvika solen så gott det går sitter gärna under parasollet och leker med sonen;)

Jag tävlar gärna om den gröna hatten (storlek 2-5 år)

#13 - Jennie

Sommar och värme längtar jag så efter. Arbetar också som lärare fast på högstadiet och det är minst sagt en hektisk (= ohälsosamt stressig!) period just nu!

Mitt bästa strandtips är "Foppa-tofflorna"! De är perfekta att bada i om botten känns läskig eller är stenig. Sen funkar de bra att stoppa i små nydoppade icke-sandiga små fossingar i när det är dags att åka hem och man inte vill ha med sig en hel sandlåda i bilen!

Hatten i storlek 2-5 år hade gärna fått flytta in i vår familj! :-)

#14 - Matilda

Hej!

Tävlar gärna om hatten i storlek 52.

Mitt bästa strandtips är sandlek för hela familjen! Om man har lite större barn kan man tex göra figurer i sanden som de andra ska gissa vad eller vem det föreställer, annars funkar det ju lika bra att bygga sandslott, gräva ner varandra och göra sandkakor Ett annat tips är att ha en ”bingobricka” där man ska hitta stenar, snäckor, tång, en fjäder osv och den som hittar mest eller fortast vinner. Och givetvis är solskydd, vätska och vattensäkerhet a och o! Polarn O. Pyrets solhatt, solskyddskläder och rikligt med solkräm på övriga delar är ett måste enligt mig.

Kram Matilda

#15 - Helena

Mitt bästa strandtips är att tillåta sig själv vara barn på stranden och fångas upp i deras lekar, eller kanske hitta på egna.

Jag skulle vilja vinna den grön/blå (52) till min etta, sen kan tvåan ta över den när hon blir större.

#16 - Liniz

Hej gumman, jag jobbar å är i Umeå, så det blir ingen pressfrulle för mig imorn, men hoppas verkligen på torsd em, att jag inte blir utkallad så OM du vill får du gärna ta med formen på tors? Jag tänkte vara där strax innan 16 med O, kommer du m båda barnen? Ha en skön kväll, kramar fr Umeå

Svar: Ja, jag kommer med båda barnen! Hoppas att vi ses då! KRAM
bambi

#17 - lisette bäcksro

en strl 48 hade jag velat vara med och tävla om!
bästa strandtips är att ta med spadar, hinkar och gärna håv till stranden (vi badar alltid i en sjö o där är det gott om småfisk att håva). barnen sysselsätter sig lääänge på ovanstående! =)

#18 - Maria

Har köpt en "mjuk" jätte freesbee. Finns iaf på ClaesOhlson. Jättelätt även för mindre barn och inte så farlig för strandgrannarna;) Den är superkul. Sedan slår jag ett slag för picknickfiltar med plastad undersida. Fastnar minimalt med sand.

Den minsta hatten röd/rosa hade passat hos oss.

#19 - liselotte

Är gärna med och tävlar om den grön/blå i storlek 52. Mitt bästa strandtips är, förutom att packa ned massa mat, fika och dryck att också ta med sig hink, snöre och en klädnypa, åka till en fin badplats vid havet och fiska krabbor. Roligt både för liten och stor. Ha det så gott, Liselotte.

#20 - Fröken svår- mamma till tjejen och mini

Mitt bästa strandtips är att ta med rikligt med drickbart och helst även något ätbart också för att fylla på med energi då det är jobbigt för kroppen att vistas i solen. Vi har alltid med parasoll (är vi utomlands köper vi ett som vi sedan lämnar kvar) för att skydda både oss vuxna men även barnen från solen!
Jag skulle vilja tävla om den grön/blå.

#21 - Sarah

Mitt bästa strandtips är att ta med hink, spade och roliga sandformar och en massa gott att dricka! :)
Jag skulle vilja vinna den röd/rosa i storlek 48 till min systerdotter.. Den skulle passa perfekt till hennes första utomlandsresa i höst!

#22 - Therese

Skulle vilja vinna den grön blåa i storlek 52. Mitt tips är att ha med en liten pool till de små barnen. Fyll på med sand eller vatten. Så kan de leka där. Tryggare och säkrare både för barnen och föräldrarna.