bambi

Surdegsbröd med pumpakärnor
 
Jag bakar väldigt sällan bröd, högst filmjölkslimpa som är så enkel att den inte ens behöver jäsa. Men jag blev jätteglad när Kungsörnen budade över några paket med deras nya surdegsbrödsmix för nu vågade jag mig äntligen på att baka surdegsbröd! Och jag kände mig faktiskt som värsta proffset, trots att det var allra första gången jag bakar surdegsbröd!
 
 
För att få till sin egna personliga touch så kan man blanda i kryddor eller nötter, eller som jag gjorde pumpakärnor! 
 
Det var oerhört enkelt att använda mixen, bara att blanda mix + jäst + olja + vatten. Sen så ska den jäsa i två omgångar. Det går inte att göra fel! Sen så blev jag riktigt överraskad över det goda resultatet. Även priset är otroligt bra, 19:90 för en påse och då blir det två limpor! 10 kronor per surdegslimpa, det är ju otroligt!!
 
 
Det var otroligt gott med nybakt bröd med marmelad och en kopp te!
#1 - Madde

Ser gott ut!:) Måste bara fråga en sak... Jag tycker att det blir mer och mer "reklam" för diverse produkter i din blogg, vilket känns lite trist. Förstår att du ju får dessa produkter och då i utbyte ska skriva om dem. Hur tänker du kring detta? (du kanske skrivit om detta tidigare, sorry i så fall!).
Tack för en härlig blogg!

Svar: Hej! Jag försöker hitta en balans mellan "reklam" och personliga inlägg. Nu på första sidan så är det t.ex. 4 sponsrade inlägg av 15. Vilket jag inte tycker är så mycket, men det är förstås olika vad man anser är mycket sponsrat eller inte. Jag skriver alltid ut om jag har fått sakerna, men många av dom senaste inläggen (t.ex. Panduro, Häagen-Dazs) är inte alls reklam eller sponsrat utan saker jag har själv har köpt. :)
bambi

#2 - Alde

Jag håller med Madde både i att det ser gott ut och att din blogg känns mer och mer som en konsumtionsblogg. Jag har följt bloggen sen du fick Zack och det är först nu senaste året som jag börjat dra mig för att läsa just för att jag tycker det är så mycket produkter som presenteras (aka reklam). Jag är själv mycket emot konsumtionssamhället och gillar mer dina inlägg om psykologi, genus och resor, men det är ju du som ska forma din blogg så som du vill ha den och utifrån vilka läsare du vill ska följa bloggen.

Ett tips är att lägga till bakning/matlagning och shopping (i största allmänhet) under " I den här bloggen..." eftersom det är en ganska stor del av bloggen som den ser ut nu, medan Odd Molly nästan försvunnit helt.

Hoppas du fortsätter skriva intressanta blogginlägg!

Svar: Jo, jag gillar ju att shoppa och därav namnet på bloggen ;) Men det stämmer att det är mycket mindre Odd Molly, borde verkligen ta och uppdatera min beskrivning av bloggen :)
bambi

#3 - https://www.facebook.com/NordicDesignHub

Det där brödet ser ju supersmaskigt ut! :-) Och att lägga in kärnorna är naturligtvis en superidé. Och så ser det bra ut! Här själv funderat länge på att skaffa en brödmaskin men funderar på om det är värt det.

#4 - Eva

Älskar surdegsbröd men drar mig från att köpa det då det oftast kostar över 30 kr.
Skall åka med en gång och köpa denna brödmix och testa resultatet. Tack för en bra blogg :)