bambi

Tack för alla kommentarer!
Oj, va många tips och tankar ni kommer med när det gäller att sluta med napp! Jag har verkligen läst varenda kommentar och begrundat dom. Men det är svårt att veta hur man ska göra. Jag tror att vi börjar med att begränsa den till sovtider. Jag tycker inte att det känns så farligt att hon har den när hon ska sova.
 
Någon tog även upp detta med att sluta med välling. Leah drack välling när hon var liten men vi passade på att sluta när vi reste till Italien. Då tog vi helt enkelt inte med vällingen och det var inga problem. Det var så mycket annat spännande där så hon frågade aldrig ens efter den. Tror att hon var 1½ år då. Däremot så hade vi med flera vällingpaket när vi reste runt i Thailand, men då var hon bara 8 månader så då kändes det bra att ha med sig vällingen.
 
 
Idag ska jag träffa upp Natali för att gå en långpromenad med henne, sen så har jag samtal med min terapeut och senare idag så åker vi till svärföräldrarna. I julklapp så fick vi ett presentkort på spa-behandlingar av svärföräldrarna och imorgon ska vi utnyttja det! Jag har valt en hot-stone massage, något jag aldrig har testat förut så det ska bli jätteroligt att testa!
#1 - Anonym

En ärligt ställd fråga om välling, varför ska barn sluta? Min 3 åring dricker det och det har aldrig slagit mig att hon ska sluta så vad är nackdelen med välling? Det med napp tycker jag båda föräldrarna ska bestämma och ni känner ju Leah bäst så egentligen ska inte en massa främlingars åsikt vara av vikt, men det är kul att läsa alla berättelser :)

Svar: Välling är inte alltid så bra för tänderna, speciellt om barnet somnar när hen dricker välling. Sen så var det väl mer en praktisk grej från vår sida, vi tycker ju om att resa och det är lite bökigt att ha med sig välling och flaskor. Då är det rätt så skönt att slippa faktiskt.
Klart att jag lyssnar på maken gällande detta med napp och det är väl därför vi inte har gjort något åt det förrän nu. Jag tycker att det kan vara nyttigt att läsa andras åsikter och tankar, speciellt när man har svårt att bestämma sig. Jag har även läst lite på forum och på andra ställen. Det är bra att få lite andra input så man inte låser sig vid sina egna tankebanor bara.
bambi

#2 - Tess

Vällingen är svårare att sluta med än nappen här :-/ Men nu är det begränsat till endast kvällen iaf och oftast borstar vårt barn tänderna efter.