bambi

Tävling: Vinn boken Getingkyssar av Barbara Enander
 
Ibland är det roligt att tacka ja till lite annorlunda samarbeten så därför blev det ett ja när jag blev tillfrågad om jag ville recensera romanen Getingkyssar av Barbara Enander och tävla ut ett par exemplar.
 
Barbara Enander är journalist i grunden och har jobbat inom smink- och skönhetsbranschen. Getingkyssar handlar om Bin som äger en skönhetssalong och som själv har gjort otaliga skönhetsoperationer. Efter det att en av Bins närmsta vänner dör och hon börjar gräva lite i hans död så leder all stress till att hennes kropp säger ifrån. Hennes tidigare skönhetsingrepp börjar stötas ifrån och hon börjar inse vad hon verkligen har gjort med sin kropp.
 
Det är en spännande bok med en del överraskningar, vilket jag alltid gillar. Jag störde mig lite grann på språket vilket ibland känns väldigt fackmanna-mässig, vilket säkert beror på författarens bakgrund. 
 
Men om ni också vill läsa Getingkyssar så har nu chansen att få hem ett inbundet exemplar. Allt ni behöver göra är att lämna en kommentar med ert bästa boktips! För nu vill jag ha tips på vad jag ska läsa efter att ha läst ut Getingkyssar  :)
 
Tävlingen avslutas den 20 maj.
 
 
P.S: Glöm inte att tävla om presentkort hos Pizza Hut idag också (en vinnare varje dag i tre dagar)! På instagram, där ni taggar er bästa solbild med #pizzahutbambi
#1 - Jessica Sundberg

Du måste bara läsa Rör mig (inte) av Tahereh Mafi. En ungdomsbok visserligen, men vem är inte ung i själen :-)

#2 - Pudding

Det är lite svårt att bara tipsa om en bok, när det finns så många bra! Så jag får ta den första som poppar upp i mina tankar - och då blir det "Min bästa väns dotter" som är skriven av Dorothy Koomson. En gripande och "varm" bok, som man inte vill lägga ifrån sig.... kändes lite jobbigt när den var slut - för man ville ju bara läsa mer!

#3 - Pudding

Måste bara tipsa om Lucy Dillon! Har läst tre av hennes böcker på svenska, men dem finns även på engelska. Alla böckerna är riktigt bra, och man kan läsa dem oavsett om man gillar hundar eller ej!

#4 - Helena

The Other Hqnd/Little Bee av Chris Cleave. En fantastisk historia som vecklas ut och stannar kvar hos en länge.

#5 - Sara Svensson

Mitt bästa boktips måste vara Femtio nyanser av honom, och de två efterföljande böckerna! Sjukt bra och spännande läsning :)

#6 - Lesthis gothworld

Jag älskar att läsa så det är sjukt svårt att välja en, men en jag verkligen vill rekommendera är Belle av Lesley Pearse, efter att jag läst den blev jag helt fast och har snart läst allt av den författaren :D

#7 - Mia B

Mina boktips: "Förr eller senare exploderar jag" av John Green, "Fortfarande Alice" av Lisa Genova. Båda berör på olika sätt och är väldigt tänkvärda.

Älskar att läsa så nu hoppas jag på tur i denna tävling! :)
M

#8 - elin

En bok jag tycker att du ska läsa är "Innan jag dör", visserligen kanske den kan klassas som ungdomsbok, men oj så gripande och bra den är! Man blir helt besatt av den och kanske är det ett minus om man vill ha en bok att läsa längre, för det kan jag säga dig att de tog mig knappt en vecka att läsa ut!

#9 - Julia K

Mitt boktips är "De oskuldsfulla", en sann historia om barn som växer upp i en sekt. Rätt obehaglig men man kan inte lägga ifrån sig den.

#10 - VinterVild

Lolita av Vladimir Nabokov. Obehaglig och kryper under skinnet, men otroligt bra skriven. Och inte alls som man kunde tro.

#11 - Milla

Min favoritbok heter en molnfri bombnatt av vibeke Olsson och är en kärlekshistoria under andra världskriget. Den är inte så ny men den är absolut den bästa bok jag läst!

#12 - Emely Tuväng

Mitt bästa boktips är en hel serie av böcker som börjar med Vindsträdgården av Virgina Andrews.. Galet bra!

#13 - Anna

Ett av mina bästa boktips är Never let me go av Kazuo Ishiguro, den fick mig att tänka mycket om människovärde och vad som egentligen avgör vem som kan klassas som människa och inte. Den är väldigt lågmäld i sin stil utan mycket action men ändå händer det otroligt mycket och jag aktiveras mer än i många andra böcker genom att jag tvingas fundera, så den fastnade i mina tankar ett långt tag och dyker fortfarande upp nu och då trots att det var flera år sedan jag läste den. Den filmatiserades också, och författaren har också skrivit boken Återstoden av dagen (som jag inte kommit mig för att läsa ännu) som också fick mycket bra kritik.

#14 - Caroline Frånlund

Jag har fastnat för Jonathan Tropper. Jag har läst två av hans böcker "Konsten att tala med en änkling" och "Sju jävligt långa dagar" och de är helt underbara båda två! Han skriver på ett humoristiskt men samtidigt gripande sätt som får än att omväxlande skratta och gråta.

#15 - Rita

Min absoluta favoritförfattare är Paulo Coelho så mitt boktips är vad som helst skriven av honom :), men främst "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät". Hans sätt att skriva griper tag i mig och jag har jättesvårt att lägga ifrån mig en bok av honom när jag väl börjat läsa. Samtidigt vill jag att den ska räcka länge så när den börjar ta slut kan jag bara läsa några sidor per dag för att få den att räcka längre. :)

#16 - Heidi Larsson

Jag vill tipsa om Isfolket-serien! Då har du att göra en stund eftersom den innehåller 47 spännande och tantsnuskiga delar!! =) Kram

#17 - Maria

Tusen Strålande Solar är en underbar bok! Fångar verkligen ens hjärta'

#18 - Amy

Mitt tips blir: Överenskommelser av Simona Ahnrstedt. En roman som har massa invecklingar, kärlek och underbara klänningar. ;-) Ett stort plus är att den utspelar sig i Sverige. :)

#19 - care69

Jag är gärna med!
Mitt tips är "Outlanderserien" av Diana Gabaldon.
Finns sju böcker och första boken heter Främlingen och det är svårt att lägga ifrån sig dessa, jag lovar....
Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/05/20-maj-vinn-romanen-getingkyssar.html

#20 - Lina

Mina absoluta favoritböcker är Grottbjörnens folk serien. Den serien kan jag läsa om och om igen och det bästa är att det tar lååång tid att läsa igenom alla böckerna.

#21 - Malin

Mitt bästa boktips är The Hunger Games trilogin, en fängslande och riktigt bra historia! :)

#22 - desiree

Mitt bästa boktips är utan tvekan: "Det händer inte mig" en ungdomsbok som tar upp skildringarna av en tonårings liv blandat med droger, alkohol och bästisar, en riktigt riktigt läsvärd bok som jag läst om flera gånger även idag som vuxen, och tro det eller ej men jag kan fortfarande gråta en skvätt när jag läser den, för mycket stämmer överens med de tankar man har i tonåren.

#23 - ett ritstift i din rumpa

några absoluta favoritböcker är katarina wennstams trilogi om mäns makt och våld mot kvinnor. böckerna heter "smuts", "dödergök" och "alfahannen".

#24 - Annica

Min bästa boktips är Inferno :D

#25 - Julia Engvall

Innan jag dör!

Handlar om en tjej som är 16 år och har leukemi , hon har en lista där hon har skrivit massa farliga grejor hon vill göra innan hon dör. Exempel testa droger, förlora oskulden osv. Hennes bästa kompis hjälper henne.

Det är en väldigt spännande bok och man kan läsa den i alla åldrar för den är väldigt välskriven och man blir väldigt tacksam över det man har!

#26 - Saga

Mitt bästa boktips är en trilogi som heter FUL. Det är en dystopi där alla blir skönhetsoperade när de fyller 16. En dag träffar bokens huvudperson Tally en tjej som vill fly ut i vildmarken men Tally förstår inte vad det finns att fly ifrån..
En bra bok som handlar om våra sjuka skönhetsideal och om en värld där jakten på skönhet gått för långt.

#27 - frubalken.blogg.se

Mitt bästa tips är för alltid av Danielle Steel som är min favorit författarinna! Hon har även gjort en sorglig men riktigt bra bok vid namn Ängeln Johnny. Hon har en speciell stil samtidigt som hon har det lilla extra och kan skriva på så många olika vis!

#28 - Helena Lindgren

Mitt bästa boktips är 50 nyanser av honom böckerna. riktigt grymma böcker som man inte kan slitas från. Fantastiska böcker. Hoppas få se det i film snart.

Kram

#29 - linnea gullarbergs

Jag skulle vilja tipsa om "Jag lever, pappa"
Den handlar om en tjej som heter Siri som berättar om sin upplevelse på Utoya.
Sättet Siri berättar fick mig att bli väldigt känslosam och jag grät större delen av boken.

mvh

#30 - Tina Carlström

Mitt bästa tips är "Flickan med dom röda skorna". Gråtbok!!!

#31 - Barbara Enander

Tycker verkligen du gett en jättefin recension av Getingkyssar! Tusen tack!
barbara