bambi

Vinn ett stort paket från Libero!
 
Dags för ännu en tävling (har fler roliga tävlingar på gång så håll utkik!). Denna gång är det ett stort paket från Libero som ligger i potten. 
 
Paketet innehåller:

   Babyvårdsprodukter från Liberos svanenmärkta sortiment (lotion, wipes, zink cream, underlag, blöjpåsar)

   2 produktcheckar för 2 st valfria Libero blöjor

   Pussel 

   Pekbok

   Memoryspel

 
 
Ni kanske har sett Libero nya reklam där dom berättar att under dom 6 första månaderna i barnets liv så hinner man byta blöja 1200 gånger? Då vill Libero inspirera föräldrar till att ta vara på dom gångerna och använda det som 1200 gånger att mysa. Det tycker jag är ett jättebra iniativ, speciellt i dagens samhälle där vi vuxna lätt distraheras av mobiler och datorer. Då är det extra viktigt att påminnas om att det är så viktigt med ögonkontakt och hudkontakt.
 
För att vara med och tävla om detta paket så behöver du bara svara på: Vad brukar du göra för att göra blöjbytet lite enklare och lite mysigare? Svara i en kommentar till detta inlägg så är du med och tävlar om paketet. Tävlingen avslutas den 2 juni och glöm inte att prenumerera på bloggen så att du inte missar några av dom andra tävlingarna som är på gång!
#1 - madde

Supervinst verkligen, särskilt för mig som snart får en alldeles ny liten krabat och alltså har dessa 1200 byten framför mig:)

Här brukar vi alltid ta extra tid att lufta barnets rumpa lite så under tiden brukar vi massera lite lätt eller busa lite beroende på vilket "tillstånd" barnet är i vid tillfället.

#2 - Anna

Vi har en spegel bredvid skötbordet där han kan kolla på sig själv medans man byter och då brukar vi leka lite med honom med den. Sjunga under tiden är också bra. Efter som han ofta är lite trög i magen brukar det även bli lite magmassage, vilket är uppskattat :)

#3 - Bella

När jag byter blöja på min lilla 7-månaders brukar jag förbereda allt som har med bytet göra innan jag öppnar blöjan, ta fram våtservetter, öppna oljeflaska om det skulle behövas mot röd rumpa, samtidigt som jag sjunger några av hans favoritlåtar "En kulen natt" och "Opp och ner".

#4 - Milla

När min son var liten hade han ont i magen så därför tog vi för vana att "cykla" med hans ben när vi bytte blöja och det har han alltid älskat. Var han kinkig vid bytet så funkade alltid att blåsa på magen :) nu kommer ett litet syskon om några månader så kitet från libero hade varit perfekt!

#5 - Daniel

Här hemma brukar vi först sjunga en ramsa om att "byta, byta blöja" innan vi går till skötbordet. Där så snurrar vi på mobilen som hänger ovanför med olika djur på och sjunger "Imse, vimse, spindel"och busar lite för att bli på gott humör.

När blöjbytet är igång så ger vi honom den blöja han ska få på sig sen så han kan fingra lite med den, när tvätt och tork är klart så säger vi "Tack så mycket!" för att han ska ge oss blöjan och sen är vi klara.

#6 - Dessie - Mamma till ett hjärtebarn & en femkilosbebis

Våra ungar har alltid varit helnöjda på skötbordet! Tror det är för att vi pratar med dem hela tiden, gullar och har roligt.. inte koncentrerar oss på den äckliga blöjan ;)

Kraam!

#7 - Camilla W

Jag tänker faktiskt inte på det som ett jobbigt blöjbyte ;)
Utan tar den chansen att prata o umgås med dottern, snart 8 månader.
´Hon är tung och min rygg är kass, med ett högt skötbord kommer vi i samma nivå utan att det är tungt för mig.
Efter själva blöjbytet brukar jag sätta henne upp, och så pratar vi och gnuggar näsor och sådär. Och så brukar jag få kittla henne på magen när hon ligger ner, då garvar hon sådär skönt som bara bebisar kan ♥

#8 - storasyrran

Med en 2-åring så gör vi blöjbytet till en sak som han får vara delaktig i själv. Han får hämta ny blöja och vara med och slänga den gamla. Det fungerar ofta jättebra! Vi pratar om pottan och han vill testa ibland. I oktober får vi en till liten knodd och då hoppas jag att sonen lämnat blöjorna!

#9 - Fröken svår- mamma till tjejen och mini

Jag fick mitt andra barn för ca två månader sedan och jag måste säga att jag inte gör någonting för att det ska vara enklare, skulle vara att dra ur våtservetterna innan jag tar av blöjan! Eftersom jag vet hur fort det går så gör jag verkligen som i reklamen- jag njuter och älskar varje sekund. Vi brukar passa på att "prata" lite extra med varandra under blöjbytet jag och mini och "springa efter vatten" som är en stor favorit. Vi dröjer oss gärna kvar lite extra inne vid skötbordet :-)

#10 - Liselotte

Här har vi två storebröder en på 2,5 och en på 4,5år - vi brukar göra blöjbytena till en mysig stund. Stora storebror brukar själv få prova byta kissblöjorna. De brukar älska att hjälpa till med diverse sysslor. Vi brukar köra lite olika ramsor medan vi byter och luftar underredet... Vi har inga direkta "ritualer" utan vi kör de sånger, ramsor eller massage som passar för stunden.

#11 - Madelen V

Då vår lilla tös är en torris med exem, så blir det mycket smörjande. För att göra det roligare för henne så sjunger jag för henne och pussar en massa på magen (hon är väldigt kittlig) så att hon skrattar :)
Vi passar även på att lufta ;)

#12 - Tina

Nu när han använder up & go på dagarna så brukar jag byta på han i mitt knä när det bara är en kissblöja, blir en mycket närmare kontakt då, supermysigt!

#13 - Kamilla - mamma till Oscar och Nicole, nu väntar vi på lillasyster <3

När dottern var liten och hade väldigt gasig och ond mage blev det långa stunder på skötbordet med massage, massage och massage.
Nu när hon blivit äldre och har svårt att ligga still brukar jag pussa magen, "prutta" på magen och pussa fötterna. Vi brukar också träna på namnen på alla delar på kroppen, som mage, fötter, ben, händer, armar och ansiktets olika delar.
Blöjbyten för oss är inte bara något som stressas igenom utan vi försöker göra det roligt för barnen.

#14 - malin

För det mesta går tiden åt till att försöka hålla den slingrande bebisen borta från sitt eget bajs...MEN de gånger hon faktiskt ligger stilla så blir det såklart en liten tid till att putta till garnbollarna som hänger i taket över skötbordet som ger henne en najjs känsla av insidan av en raggarbil :P
Blåsa på magen och nypa i dom tjocka låren ingår i varje blöjbyte! :)

#15 - Viktoria

Vi har en unge som hatar att byta blöja pga att han måste ligga still. Så även om det egentligen försvårar blöjbytet så brukar vi passa på att kittlas och busa samtidigt. För det älskar han att göra ;)

Mysigaste blöjbytet på dagen är på morgonen när han fortfarande är lite dåsig och liksom inte riktigt vaknat än, då ligger han stilla och tittar på en och jag vill bara pussa ihjäl honom :D

#16 - Mazlin

Mina blöjbarn är 1,5 & 2,5 och vi tar blöjbyten som lite egentid. Busar, sjunger, gosar, pratar.. Det kan vara svårt att hitta egna stunder med tre barn.

#17 - Sara Sjölund

Jag brukar försöka få vår lilla Ellie att skratta. Hon är snart fyra månader och har precis bjudit på de första skratten. När hon ligger på skötbordet brukar jag busa lite med henne så får hon samtidigt lufta rumpan lite. :)

#18 - Ac

Min baby kommer i juli så jag har ju lite svårt att säga ngt konkret. Men däremot kan jag fundera oxh tänka på att den dagen jag ska byta blöja ska jag göra det till en positiv upplevelse där man får en stund med varandra :) varför inte sjunga lite? :)

#19 - Susanne

Eftersom vårat hjärta blir som en propeller så fort han hamnar på rygg gäller det att locka med storlekar och hans nya favoriter, tandborsten och böcker :)

#20 - Heidi Larsson

Just nu har Adam en period där han inte alls gillar att byta blöja - då är bästa tipset att ge honom något som är riktigt spännande att leka med under tiden. Det ska gärna vara något som egentligen är lite "förbjudet" att ha - kanske pappas tevedosa eller något liknande (Bara man inte berättar för pappan... hihi...) Sen tycker jag det är mysigt att inte vara på ett skötbord utan vara i soffan eller på golvet, gå ner på hans nivå och kunna busa lite, mysa och härja lite liksom. Göra blöjbytet till något mer än just ett blöjbyte =) Kram!

#21 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Mina ungar har älskat blöjbyten. Det är en tid för mys och sång. Vi sjunger ofta sånger eller små ramsor. Enkla saker och barnen tycker blöjbytet blir mysigt och roligt.

#22 - maria

Det är klart jag vill vara med och tävla då jag ska få en liten kotte väldigt snart. Så ett sånt kit hade varit perfekt :-)

Hur man gör ett mysigt blöjbyte beror ju på vilket humör bebis är på. Nöjd lugn och trött är det mysigt med lite massage och sång. Är bebis pigg och busig är lite lek roligt. blåsa magen och en rolig kittlande ramsa. Men om det är surt och grinigt så är nog det mysigaste att avklarad blöjbytet och gosa i famnen istället .

#23 - Sarianne

Att sjunga vid blöjbyten tycker jag är det ultimata tillfället till en mysig extra stund på dagen, utan krav och stress. Dessutom fängslas barnet så att det går utan protester så sjung mera!

#24 - Christina Frisberg

Jag tävlar till min dotter, hon är hemma med en liten Matias , de har det väldigt knapert nu då de får klara sig på en inkomst, föräldraledigheten är slut och pojken har en kraftig mjölkprotein allergi, han får inte äta inte ens komma i kontakt med några som helst mjölkprodukter, så de vågar inte lämna honom på dagis, eftersom han flera gånger fått åka akut till sjukhuset med andnings svårigheter ( innan de fick reda på ordentligt vad det rörde sig om) ja så de skulle nog bli väldigt glada för en sådan vinst.
Vad jag gör när jag byter på mitt barnbarn, är att sjunga eller berätta en rolig saga, eller tända lampan i sovrummet som ser ut som en ufo eller nått, den gillar han att titta på, för övrigt är han faktiskt väldigt förnöjd, och lätt att ta hand om.
hoppas på lite flax!! :)

#25 - Emma L

Lillen älskar att ligga på skötbordet. Vi har en mobil som hänger över skötbordet och det är också spännande att se sig själv i badrumsspegeln. Vi brukar passa på att lufta rumpan och samtidigt busa med honom.

#26 - Malin

Jag är gravid för närvarande, så har ingen erfarenhet av att bya på eget barn- men suger åt mig av alla tips och inser hur väl paketet had ekommit mig/oss till pass.

Men blöjbyten innebär för mig tid för pyssel, mys och bus tillsammans med barnet och för att göra det mysigt ska vi ordna en mobil, spegel var bra tips! och en skön plats att vara på.

#27 - Marlene W

Jag har två barn på 4 och 2 år, och snart kommer tredje miraklet till världen! Med båda barnen har jag alltid en gång per dag myst till det lite extra vid något blöjbyte och kört lite babymassage. Barnen har älskat det och jag tycker det är så mysigt. Verkligen något jag kommer att göra även denna gång! Det här paketet från Libero skulle sitta väldigt fint nu när vi går i väntans dagar! :)

#28 - liselotte

Är gärna med och tävlar om denna perfekta vinst.
Brukar bara koppla bort all stress, ta det lugnt och gosa och prata med barnet.

#29 - Karin

Vår son är snart 3 håller på att sluta med blöjor nu, men om 6 veckor så kommer hans första syskon. När Wilmer var lite och vi bytte blöja så brukade vi busa på skötbordet, "prutta" på magen och sjunga nån liten sång. Han har alltid gillat att bytta sin blöja och det har alltid blivit en mysig stund trots mindre angenäma dofter =)

#30 - Beatrice, en tvåbarnsmamma

Enligt dottern som blir 3 veckor på torsdag så är det både roligt och mysigt att passa på att kissa så fort blöjan är borta ;)
Frågar du mig så brukar jag pussa lite extra på henne när hon ligger på skötbordet och frågar du hennes storebror så skulle han svara att han brukar sjunga för henne när hon ska bli bytt på. Det är en stund som vi alla gillar helt enkelt.

#31 - Maria

Då brukar jag sätta en blöja på huvudet som mössa och min 14 månader son skrattar alltid hysteriskt när jag gör så :-D

#32 - Marie S

Vår lille är 6 veckor och jag har massor av dessa blöjbyten framför mig. Jag brukar prata, sjunga och försöka få Vincent att le (dock har han inte gjort det än men det kommer)

#33 - Caroline, längtan efter fler barn!

Här hemma brukar vi ha några roliga leksaker att pilla med, ibland hänger vi upp en mobil ovanför som han kan titta på, sjunger låtar som handlar om djuren i mobilen. Efteråt tvättar vi båda händerna och torkar oss på handduken vilket har blivit väldigt uppskattat av Elias nu på senare tid och det är nog det han tycker är höjdpunkten på hela bytet :)

#34 - Helena

För att göra det enklare har jag en pumpflaska med vatten vid skötbädden. Det finns alltid vatten till hands och ingen risk att det välts ut av flaxande armar och ben. Mysfaktorn fixas genom mycket prat, gos och klappningar på den mjuka lilla kroppen.

#35 - lisette bäcksro

Sam har kommit in i en period där han absolut inte ska ligga still på skötbordet. Vi sjunger, sätter fart på mobilen (som är från Libero faktiskt), tar grejor och tittar på. Allt för att underhålla - vilket funkar jättebra faktiskt! =)

Hoppas verkligen på vinst i denna supertävling! här älskar vi (jag) Liberos produkter!

#36 - Emely Tuväng

Min lilla Vera är inte så stor än och har precis börjat le "på riktigt" så när jag byter blöja så blir det mycket att man lockar henne till att le för att det är så underbart att se henne lysa upp!! Nu har vi hängt en lekbåge vid skötbordet som hon brukar titta på när jag byter blöja och "prata" lite med, så mysigt! Men något extraordinärt gör jag inte, utan bara "vanligt" mys! ;)

#37 - Johanna

Jag har satt upp en mobil med alla möjliga djur över skötbordet. Sonen brukar få peka på ett djur så sjunger vi en sång om just det djuret medan vi byter blöjan. Det brukar bli några sånger under varje blöjbyte och hittills har sonen inte haft något emot att ligga på skötbordet :)

#38 - Sarah

Jag har inget eget barn, men jag har en systerdotter på 3 månader som jag försöker träffa så ofta jag kan, trots att det är några mil mellan oss.
När jag byter blöja på henne så drar jag alltid upp hennes dinglis så att den spelar musik och sen sjunger jag en "blöjbytarsång" som jag har kommit på, och hon ler och skrattar högt!

#39 - care69

Är ju verkligen en mysstund. Bebis får ligga nakenfis och luftas och man får en nära kontakt. Sedan har vi alltid haft färglada mobiler ovanför som alla barnen varit förtjusta i.
Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/05/2-juni-vinn-libero-kit.html

#40 - Therese

Min lille kille vill inte alltid ligga stilla på skötbordet. Men vi hängde en mobil med clowner ovanför skötbordet. Då funkar det nästan alltid plus att vi alltid sjunger lite olika sånger som vi själv hittar på.

#41 - linaliten

För tillfället är det inte enkelt att byta blöja på vår 7-månaders, för hon ligger helt enkelt inte stilla utan kravlar iväg. Men jag har en hög med leksaker bredvid skötbordet, sjunger och gör prutt- och pusslekar på hennes mage. :)

#42 - Matilda

Hej! Tävlar :)

Min pojke är 20 mån och krånglar numera en del med blöjbytena men då brukar det funka att byta på något lite tokigt ställe. I vår säng, i soffan, på mattan etc.. bara att lägga en handduk under och så slipper man dessutom oroa sig för att han ramlar ner från skötbordet om han tramsar :)

Nu har vi en liten på väg och för bebisen tror jag att vi kommer göra blöjbytena mysiga med hjälp av någon leksak, speldosa och kanske lite kill eller massage i samband med bytet.

Kram Matilda

#43 - Emma W

Ella har alltid trivts på skötbordet och vi har alltid hållt på och sjungit, busat och låtsats äta hennes fötter. En annan grej som varit uppskattad har varit en mobil som vi hängt i ett resårband. Detta har gjort att vi kunnat få den att hoppa fram och tillbaks och det har varit väldigt uppskattat. Ibland har hon "fångat den " och när hon släpper far den iväg med en väldig fart :-)

[email protected]

#44 - Emma S

Vi väntar våran första i sommar så har inga rutiner för lek och skoj vid skötbordet. Däremot har jag i några år jobbat som assistent åt en liten kille och kan gå tillbaka till när han var så pass liten att han använde blöja. Han tyckte verkligen inte om när de vart kallt, alltså när man tog bort blöjan så det gällde att vara snabb. Däremot när den var på plats ville han mer än gärna att man busade med honom. De klassiska "pruttarna" på magen och att få flyga var hans absoluta favoriter :-)
Längtar så efter att få bygga nya sådana rutiner med våran kommande lilla kille :-)

#45 - K

Vi sjunger ofta när vi byter blöjor. Imse vimse spindel är en återkommande klassiker eftersom Linnea gillar att göra rörelserna till vilket funkar även när hon ligger på skötbordet. :) Att göra blöjbytet i lugn och ro, utan stress och hafsiga rörelser tror jag är viktigt. Jobbar som neonatalsköterska och när vi byter på de riktigt pyttesmå är lugn, tystnad och mjuka handrörelser ännu viktigare!