bambi

Browniesandwichar
Brownies passar så bra ihop med glass och man kan lätt komponera ihop en supergod dessert med brownie som bas. Men om man vill piffa till det ännu mer så kan man använda sig utav browniesandwichar som grund i desserten eller bara äta dom som dom är.
 
Dom är supergoda browniesar med härlig krämig chokladtryffel i mitten.
 
 
 

Kaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl (90 g) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

 

Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör

 

1. Sätt på ugnen på 150 grader. Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret.

3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.

5. Chokladtryffel: Hacka chokladen fint.

6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.

7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till serveringen.

 

 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Motvilliga Mamman

Åh gud...detta ska testas så fort som möjligt! Tack för alla underbara recept!