bambi

Gjorda med kärlek - underbara saffransmazariner!
Åh, det är ju så roligt att pyssla och greja när man bakar. Dessa gudomliga mazariner smakar precis som om dom var köpta på ett konditori och man måste pyssla lite med dom för att få till dom riktigt fina men det är såååå värt det! Mycket smak av saffran och mandelmassa gör dessa till ett måste under fikat under decembermånad! Dessa får vara avslutningen på saffransveckan, hoppas att ni har uppskattat den!
 
 
 
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
 
Fyllning
50 g smör + 100 g smör, rumstempererat
½ g saffran
400 g mandelmassa
2 ägg + 3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
 
mandelspån
 
1. Knåda samman alla ingredienserna till mördegen. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 min.
2. Medan mördegen är i kylen så kan du börja med fyllningen. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält 50 g smör, blanda i saffran och ställ åt sidan.
3. Riv mandelmassan och rör ihop den med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa.
4. Tillsätt det smälta smöret med saffranen. Blanda sen i äggen och äggulor, en i taget.
5. Blanda till sist ner vaniljsocker och mjöl tills du får en härligt gul och slät massa.
 
 
6. Kavla sedan ut mördegen på ett mjölat bakbord. Ta ut bottnar med en rund utstickare eller glas. Tryck sedan ut dom i formar.
 
 
7. Fyll sedan formarna med fyllningen (enklast med hjälp av två matskedar). Ha sedan på lite mandelspån på toppen.
8. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
 
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Kristin // The Chocolate Box - Tävla och vinn boken Sött från Allt om Mat

Missat att du haft saffransvecka, nu måste jag ju kolla igenom vad du lagt upp för nåt :D

Saffransmazariner är en favorit, så gott!

#2 - Sandra Mårtensson

Hur många blir det av en sats?

Svar: 15 stycken blev det för mig, men det beror lite på hur stora formar man har.
bambi

#3 - Jenny

Detta lät ju bara sååå gott! Älskar både mazariner, mandel och saffran! Men man ska inte ha någon bittermandel i, krockar den smaken med saffranet kanske?