bambi

Granola bars / müslibars
Under hösten så här så känner jag att jag går och småäter hela tiden, oftast något sött och onyttligt. Men jag känner mig så trött när det blir mörkt tidigt och det är grått och trist ute så det känns som att jag behöver lite extra energi. Vi har ju haft en massa brownies hemma på sistonde så jag tänkte att denna gång så skulle jag baka något nyttigare, så det fick bli granola bars (eller müslibars som dom också heter). Dom blev ju faktiskt riktigt riktigt goda och perfekta att ha på jobbet eller i väskan i en liten påse. Och det blir betydligt billigare att göra egna än att köpa dyra färdiga i affären!
 
 
 
1 dl grovhackade naturella cashewnötter

1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk mandelmjöl
3 msk honung
1 krm salt
Smaksättning (valfritt), till exempel vaniljpulver, kakao eller essens


1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Rosta cashewnötter och pumpakärnor i en het torr stekpanna tills dom får lite färg, låt svalna.

3. Blanda äggvitor, havregryn, mandelmjöl, honung och salt. Tillsätt frön och nötter samt smaksättningen och rör om ordentligt.

4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten i två kompakta längder, ca 1 cm höga och 4 cm breda. Ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och vänd på dem så att dom torkar på undersidan. 

 

 
Jag testade att använda Soda Streams granatäpple essens i dessa, tog ca ½ tsk, och det blev faktiskt riktigt riktigt gott. Lite lagom smak, men man känner helt klart en smak av granatäpple. Dessa natural flavor essenser innehåller bara naturliga ingredienser, alltså inga konserveringsmedel, färgämnen eller konstgjorda smakämnen! 
#1 - Veronica

Det där lät gott. Får jag ta och testa i helgen när jag står i köket och bakar inför kalas.

#2 - Susanna

Hej, jag har testat flera av dina recept och är väldigt ofta mycket nöjd! Men jag har ibland problemet att mina resultat blir mycket plattare och till synes torrare än dina. Vad gör jag för fel?

Svar: Kan det vara att du använder en annan storlek på formen? Om du använder en form som är lite större än min så blir det ju lite plattare och torrare...
bambi