bambi

Ostköttbullar i basilikadoftande tomatsås
Mina barn älskar parmesan, verkligen ÄLSKAR det så när dom får höra att deras älsklingsrätt (köttbullar) har fått parmesan i sig så jublade dom (faktiskt!). Och visst förhöjer parmesan det mesta, tillsammans med basilika och en sås som är som en förenklad ratatouille så känns detta verkligen som en maträtt som har allt.
 
 
 

Tomatsås med basilika och grönsaker:

1 gul lök
1 paprika
1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tärning kycklingbuljong 
1 msk oregano
2 tsk honung
Salt, svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika, ca 1 dl hackad

 

Köttbullarna:

500 g nötfärs 
1/2 dl mjölk 
100 g riven parmesan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

 

1. Finhacka löken och skär paprika och zucchini i centimeterstora tärningar. Fräs i olja i en stor gryta.

2. Pressa ner vitlök och häll sedan på krossade tomater, buljongtärning, oregano, honung samt peppar. Låt sjuda medan du blandar ihop ingredienserna till köttbullarna.

3. Forma till köttbullar. Smaka av tomatsåsen innan du lägger ner köttbullarna i tomatsåsen. Lägg på lock och låt puttra i 10 min. Kontrollera att köttbullarna är fasta och färdiga. Strö hackad basilika över vid servering.

#1 - Frida

Testade precis och bjöd sambo och svärmor! Mycket gott blev det och uppskattat :)