Tomatsås med basilika och grönsaker:
1 gul lök
1 paprika
1/2 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tärning kycklingbuljong
1 msk oregano
2 tsk honung
Salt, svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika, ca 1 dl hackad
Köttbullarna:
500 g nötfärs
1/2 dl mjölk
100 g riven parmesan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1. Finhacka löken och skär paprika och zucchini i centimeterstora tärningar. Fräs i olja i en stor gryta.
2. Pressa ner vitlök och häll sedan på krossade tomater, buljongtärning, oregano, honung samt peppar. Låt sjuda medan du blandar ihop ingredienserna till köttbullarna.
3. Forma till köttbullar. Smaka av tomatsåsen innan du lägger ner köttbullarna i tomatsåsen. Lägg på lock och låt puttra i 10 min. Kontrollera att köttbullarna är fasta och färdiga. Strö hackad basilika över vid servering.