Saffranskaka med chokladglasyr

Här kommer ännu en favorit i repris, saffranskaka med chokladglasyr. Saffran och choklad passar himla bra ihop och denna är enkel att göra i långpanna så att det blir många bitar.
 
 
 
6 ägg
200 g smör
4 dl strösocker
1 paket saffran
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
½ dl mjölk

Glasyr
3 dl florsocker
50 g smält smör
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk kaffe

1. Smöra och bröa en långpanna. Dela äggen och lägg vitorna i en skål. Spara gulorna i en annan skål.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt gulorna en i taget och sedan den stötta saffranen, vispa allt väl.
3. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten, växelvis med mjölken.
4. Vispa vitorna till toppigt skum och vänd ner dom i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 min.
5. Låt kakan svalna. Blanda under tiden glasyren och låt den stelna lite innan den breds över kakan.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Pia
2013-11-23 @ 18:52:15

Hej, undrar bara hur stor långpanna du har till kakan.

Svar: Jag tror att jag använde den som är som halva en vanlig långpanna som passar ugnen.
bambi

Jeanette
2013-11-23 @ 22:50:32 Blogg: http://jiaandthestars.com

Vad gottit. Saffran gillas mycket.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










Beauty Planet