bambi

Saffranskakor med choklad
Saffran behöver inte bara innebär mjuka kakor och bullar. Det går lika bra i vanliga småkakor. Zack och Leah älskar just småkakor, i alla dess formar och smaker! 
 
Favorit i repris och ett måste i kakburken nu under julen. Ruskigt goda, saffran och choklad är faktiskt en otroligt god kombination.



0,5 g saffran
1 msk grädde el smör
3 msk socker
100 g smör
2½ dl vetemjöl

100 g choklad

1. Stöt saffran och halva mängden av sockeret i en mortel och blanda i grädde. Rör resten av sockeret och smör poröst. Blanda i saffranet och vetemjöl och blanda till en smidigt deg. Låt vila ett par timmar i kylen.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla degen till en korv och dela den på två. Gör två längder av båda och gör en skåra i mitten av dom där chokladen ska ligga.
3. Lägg dom på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 12 min. Låt svalna. Smält chokladen. Häll den i mitten av längderna. Låt stelna. Skär längderna i sneda bitar.




P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Jeanette

Dem ser väldigt goda ut:)

#2 - Fröken K | svensk amatörfotograf i Oslo

Å herregud, det där såg så gott ut! Och lite småenkelt. Ska prova det, men det är så himla svårt att få tag i saffran i Norge. De tokiga norrmännen har gurkmeja i sina lussebullar för att få den gula färgen, men de smakar absolut ingenting! Fy!
Nä, ut och leta saffran!

Svar: Oj, men så konstigt! Kan man inte beställa från Sverige?
bambi

#3 - Towe

Ser gudomligt gott ut!

#4 - Ellinor Bergman

Wow, ser fantastiskt gott ut! Har aldrig sett något liknande förut. Recept sparat!

#5 - Lina

Ska testa, men hur många kakor räcker receptet till?

Svar: Oj, rätt många... 20-30 st.
bambi

#6 - Lina

Tack! :)