Nu fortsätter saffransveckan med ett nytt recept. Ett recept på försvinnande goda och saftiga saffransrutor med kanelkrisp ovanpå. Jag tog med dessa till barnens förskola för drop-in fikat och det blev verkligen succé. Dessa blev en av mina nya favoriter också. Suppergott med mycket saffransmak och kanelen ovanpå!
200 g smör, rumstempererat
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Kanelkrisp
200 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
ca 2 msk kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen en åt gången och vispa fluffigt.
3. Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt den i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
4. Ha bakplåtspapper i en ugnsform (som är ca 20 x 30 cm). Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 25 min.
5. Blanda ihop alla ingredienser till kanelkripsen och strö det över kakan efter dom första 25 minutrarna. Grädda sen i ytterligare 10-15 min.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)