bambi

Saffransrutor med kanelkrisp
Nu fortsätter saffransveckan med ett nytt recept. Ett recept på försvinnande goda och saftiga saffransrutor med kanelkrisp ovanpå. Jag tog med dessa till barnens förskola för drop-in fikat och det blev verkligen succé. Dessa blev en av mina nya favoriter också. Suppergott med mycket saffransmak och kanelen ovanpå!
 
 
 
200 g smör, rumstempererat
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4½ dl vetemjöl
 
Kanelkrisp
200 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
ca 2 msk kanel
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen en åt gången och vispa fluffigt.
3. Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt den i smeten. Vänd ner bakpulver och mjöl i smeten och rör om.
4. Ha bakplåtspapper i en ugnsform (som är ca 20 x 30 cm). Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 25 min.
5. Blanda ihop alla ingredienser till kanelkripsen och strö det över kakan efter dom första 25 minutrarna. Grädda sen i ytterligare 10-15 min.
 
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Erica

Oj så gott det verkar!

#2 - Jenny

Hej!

Jag gjorde dessa i går. Supergoda, men eftersmaken av bakpulver var sådär. Ska det verkligen vara en MSK bakpulver?

Tack!

Svar: Oj, mina smakade inte alls bakpulver och ja det ska vara en matsked. Blandade ut det ordentligt?
bambi