bambi

Tillbehörsfascisten
 
Är det bara jag som är en riktig tillbehörsfascist? Till exempel så måste det vara ris till, om man äter korv stroganoff. Det går absolut inte med pasta och potatis är inte ens att tänka på! Rätt tillbehör till rätt maträtt. Till och med rätt pastasort. Jag tycker att det känns fel och konstigt att äta köttfärssås med fusilli eller någon pastasort som inte är spaghetti. Det smakar helt fel och kan nästan bli äckligt om man har fel tillbehör, tycker jag... haha... låter jättelöjligt men så är det  ;)  (Gäller dock mest såna maträtter man äter ofta.)
 
Är ni likadana?
#1 - Anonym

Nej.....

#2 - Världens bästa Maria

Sambon vill ofta göra makaroner och fiskbullar. Jag ba "Neej!" Det fattar väl varenda människa att fiskbullar äts med potatis eller potatismos, inget annat! Korv Stroganoff äts med ris men till köttfärssås kan jag ha vilken form av pasta som helst. Men pasta ska det vara ju, inte ris eller potatis. :-D

#3 - Kattis

Nja jag är mer "gott + gott = gott" och blandar vilt efter vad jag har hemma/vad som är enklast/vad jag är sugen på. Men det klart att jag har en del favoritkombinationer.. typ fiskpinnar+cremefraichesås. Jag pratade om just fiskpinnar med en kompis för ett par dagar sen; hen menade på att fiskpinnar ska ätas med lingonsylt. Hens kompisar i sin tur menade på att ketchup respektive senap var det enda rätta..

#4 - Malin

Jag är likadan som dig! :P det ska vara rätt tillbehör till maten!

#5 - Malin - allt och lite annat

Haha, jaa självklart ska det vara rätt tillbehör till vissa saker! Jag och min kille brukar ha "diskutioner" om detta hemma, då han tycker att jag är väldigt enformig. Men det gåår ju inte att ha pasta till fiskpinnar tex! :) Pasta till korvstroganoff har jag dock fått ge med mig på och nu funkar det faktiskt med både pasta och ris. :)

#6 - M

Men verkligen! Där har jag allt en liten aspergergen! Inte blanda saker som inte ska blandas.. Minns med fasa hur det en gång serverades köttfärssås och makaroner i skolan.. Eller när en vän bjöd på chili con carne med kokt potatis. Blotta tanken på korv stroganoff med pasta ger mig kväljningar. Uäck. Nej. Rätt skall vara rätt.

#7 - Mika

Skulle göra korvstroganoff i helgen....tills jag upptäckte vi inte hade ris. Bulgur, couscous och quinoa stod i skåpet men jag bara "nej det ska vara vanligt jävla ris!!!!!!" haha, så ja...jag är nog också något av en tillbehörsfascist. Har förresten en vän som stuvar all slags pasta (jag vet vad ni tänker: är inte det olagligt?) :P

Svar: Uha, stuvad pasta låter fruktansvärt äckligt!
bambi

#8 - Linda

Japp, är precis likadan! Skönt att se att man inte är ensam :)

#9 - Lina

Har du verkligen aldrig ätit stuvade makaroner? Det är ju stuvad pasta. :)

#10 - F

Fiskpinnar och all form av pasta åt en vän till mig, fyfan..