bambi

Den perfekta patienten
Jag håller på att avsluta min cancerrehabilitering nu. Jag ska bara gå till terapeuten några gånger till sen ska jag klara mig utan samtalen. Men det känns helt rätt (och var mitt beslut) då jag mår mycket bättre nu. Det är en sån stor skillnad mot hur jag mådde förra hösten.
 
Jag minns mitt allra första samtal hos terapeuten på radiumhemmet. Jag satt och grät hela timmen, non stop. Sen så minskade tårarna för varje samtal och nu var det länge sen jag grät hos henne. 
 
Jag minns också hur jag till och med ställde krav på mig själv när det gällde terapin. Hur är man den perfekta patienten? När jag pratade om mina barn så funderade jag på om jag skulle fråga om hon hade barn? Var det oförskämt att bara prata om mih själv hela tiden utan att fråga nåt om henne? Det kändes väldigt väldigt konstigt i början men nu kan det faktiskt kännas skönt att komma dit och bara fokusera på mig själv. Men jag känner inte samma behov av det som förut.
 
Jag var där igår och hon tyckte att jag kunde blicka framåt nu på ett annat sätt än för bara några månader sen och det stämmer nog. Jag ser fram emot husköp och annat som ligger i framtiden. Framtiden ser inte så dyster och "jobbig" som den kändes förut och det är en underbar känsla  :)
En runda på stan, en trevlig lunch och en rolig överraskning!
 
Hej alla fina bloggläsare! Det har varit en underbar dag med en stor överraskning om att jag vann en stor vinst, som kommer redan imorgon så då får ni se! Men jag är så otroligt glad över vinsten. Jag brukar bara vara med och tävla om sånt som jag verkligen vill vinna för jag känner att om det är något som jag bara vill ha lite grann så är det bättre om någon annan vinner det.
 
Dagen har spenderats tillsammans med Natali. Vi promenerade lite runt stan, kikade in på Marimekko bland annat. Dom har så fina barnkläder (Zack har en tröja därifrån som jag tycker är så fin!) men dom är lite dyra. Jag gillade strumpbyxorna men prislappen på 355 kronor gjorde att det inte blev något köp.
 
Natali bjöd på en jättegod linssoppa med surdegsbaguette till lunch. Riktigt gott och enkelt att göra! Jag ska nog testa att göra linssoppa nån dag själv, det är ju så gott med soppa nu på hösten.
 
 
Det blev ett köp i allafall och det var doftstrån med en härlig doft av jasmin. Ni kanske minns att jag hade en jasminplanta på balkongen i somras? Jag saknar den doften lite men nu får jag njuta av den igen...
Dulche de leche brownies - kolafyllda brownies!
Här kommer en av era favoriter när det gäller mina brownierecept! Dessa brownies har jag hört att många har testat och älskat! Jag minns också att dom var riktigt goda och gör gärna dom snart igen :)
 
Dulche de leche får man när man kokar en burk kodenserad mjölk i 3 timmar. Då blir det världens godaste kolasås/kolakräm (beroende lite på hur hårt man har kokat den). Den är suverän i bakverk och efterrätter! Jag har hört att det nu finns som färdig produkt (så man slipper koka burken i 3 timmar - men jag tycker inte att det är så jobbigt eftersom det sköter sig självt rätt mycket) och kallas då för karamelliserad mjölk.
 
Dessa brownies blev gudomligt goda! Kladdiga, chokladiga och med en massa kola-smak! 
 
 
1 burk kondenserad mjölk
 
Browniessmet
250 g mörk choklad, gärna 70 % kakao

250 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl (60 g) vetemjöl
Drygt 1 dl (60 g) kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

 
1. Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar. Burken måste hela tiden vara helt under vatten och ta bort etiketten innan. 
 
 
2. Sätt sedan på ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper.
3. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt.
4. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg. 
5. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den.
6. Klicka ut dulce de leche över smeten och virvla runt den ner i smeten med en kniv.
 
 
7. Grädda sedan i ugnen i knappt 40 minuter. Låt gärna kakan stå i kylen över natten så blir den perfekt!