Dokumentär-tips!

 
Som jag berättade förut så är jag inne i en period just nu där jag avverkar en massa dokumentärer. Men jag tittar inte bara på dokumentärer utan jag lyssnar på dom också. Jag lyssnar på dom till och från jobbet och ibland innan jag ska sova.
 
Det började med att jag lyssnade på Det fastspända flickan av Daniel Velasco. Han har vunnit en massa priser för den gripande dokumentären och jag kan verkligen varmt rekommendera den. Sen så har jag även lyssnat på Narkotikalandet av Randi Mossige-Norheim där hon sitter vid Plattan och pratar med drogmissbrukare. Det är speciellt en drogmissbrukare som fastnade i huvudet på mig, hennes sambo dog nån vecka tidigare i en överdos. Det var hans lägenhet så nu när han dog så har hon INGENTING, så hon går in och snattar kläder i en klädbutik för att sedan gå på Malmskillnadsgatan för att få ihop pengar. För hon har inte heller ätit något sen hennes sambo dog. Så hemsk situation, att man inte ens kan äta utan behöva sälja sin kropp. Jag tänkte på så olika världar vi lever i, även fast vi lever i samma stad. 
 
Dessa dokumentärer hittar jag i Sveriges Radio-appen (bara att ladda ner) och sen under "program" och "dokumentärer" och där brukar jag välja P1 Dokumentär som jag tycker håller en väldigt hög kvalité på sina dokumentärer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Hanna E
2013-10-18 @ 13:31:40

Bra tips, själv prenumererar jag på radioprogram via Itunes och synkar sedan till min mobil eller iPod beroende på vilken jag använder.
De som ligger i listan just nu är: Sommar i P1 (snart lyssnat klart på årets program), Språket (väldigt intressanta frågeställningar om svenska språket, både historia, nutid och framtid), Public Service (korta humorprogram) och P3 Dokumentär.
Jag ska också lägga till På minuten, fast jag brukar skratta så mycket när jag lyssnar på det att folk vänder sig om och tittar konstigt på mig.

Anonym
2013-10-18 @ 14:14:48 Blogg: http://halvhemlig.blogg.se

haha alltså förlåt, allvarliga saker och sånt men "smittad av åsa karlsson" ett komma kunde de väl ha kostat på sig!

Svar: Först fattade jag inte alls vad du menade.... men du menar att det låter som att det är Åsa som har smittat henne...?
bambi

Anonym
2013-10-18 @ 16:07:52 Blogg: http://halvhemlig.blogg.se

ja exakt, så när jag läste länge ner att "hon vet fortfarande inte vem som smittade henne" så åkte rullgardinen ner. tänker att smittad! av åsa karlsson, eller smittad, av åsa karlsson hade vart bättre. men det kanske bara va jag hehe.
men om jag ska kommentera på själva inlägget så tack för tips, gillar dokumentärer! trevlig helg =)

Karolin
2013-10-19 @ 10:32:04

Om du går in på P3 så finns även där en massa bra dokumentärer. Bra man kan tipsa varann:)

Elin - Livat på torpet
2013-10-19 @ 21:48:47 Blogg: http://www.elinteg.se

Ja är också helt fast av dom där radio dokumentärerna! Jag lyssnar när jag går och lägger mig, när jag städar och när jag är ute och går!! Toppenbra :)

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet